Hari Ini Dalam Sejarah

Harini genap setahun aku buat operation bagi membetulkan kedudukan rahim aku yg kebelakang atau dalam medical termsnya dipanggil retroverted uterus.

At this particular time last year..aku tengah cam kecut2 je..segala benda kat aku yg boleh kecut mmg kecut...sebab aku 1st patient yg akan masuk dalam OT. Just imagine ko menyerahkan perut ko yg tak brapa nak comel dan sedikit moncit tu untuk ditoreh..dingangakan..dan dibuat apa2 yg patut.

Kesan positif dari operation
1) Masalah senggugut aku adalah kurang sikit (sebab aku buat skali rawatan utk endometriosis aku tu..)

2) Aku dah tak rasa sakit lagi bila ber'tuttt' ngan pillowmate aku

3) Tulang belakang aku pun dah tak sesakit dulu..dulu nak bongkok lelebih pun kene pikir 18x

Kesan yang tak brapa nak positif tapi bukan negatif
1) Aku still lom conceive lagi (or aku yg patut dipersalahkan sebab aku sepatutnya buat follow up kalau still x peknen after 3 months..hohoh..yes pls blame me)

2) Aku still lom boleh nak top-up duit yg digunakan utk buat operation. Itu duit utk buat d/payment bli rumah huhuhuh. Memula ingat buleh claim insurance tp WTF company insuran tu kata doctor yang operate aku tu..which is Prof. Dato' Dr. Hamid Arshat, a well-known gynaecologist in Malaysia adalah doktor perubatan yang tidak diiktiraf. I've made 2 rayuan they still refuse to pay...and pls give a gudbye wave to that company.

So, apa2pun berjaya conceive atau tak..I'm now happy with my Kyra Saffiya..a gift from God. Syukur Alhamdulillah

6 comments:

eya said...

udh setaun ye sheila..
cepat je ms berlalu kan.
aku 1hb 4 appointment blk ngn doc tu,tp aku nk rehat dulu la,sbb aku nk g jmpe ustaz dulu..

ingat jiran sblah jewit2 ... upenye shiela said...

insyallah. kita doakan same same.

tatau pong ko wat surgery sme. * gulp *

aku br je gi singgah klinik dr yg ko sebot tu kemarin. tp die tadek. kebetulan mcm aku lalu, " eh ade klinik boleh la cek "

hahahah. die tadek plaks. asalnye nak gi cek kat ngan umah aku hahaha. * jgn marahhhhhhhhh *

sok mak cek yerrr :P

e_ja said...

sheila apapun akak akn sntiasa mendoakan sheila akan dikurniakan rezki utk mndpt ramai anak yer..

xpelah kan wat masa ni ada si manja kyra..somelnyer..:)

Aida Alias said...

syukur alhamdulilah... yg pentingnya kesihatan sudah ok sekarang..

CuTeMiUt78 said...

syukur la.. semoga bertambah2 sihat selepas ni.. insyallah

sheila said...

eya,
ko nak jumpa ustaz tuk apa?

choo,
ko nak gi set apptlah dulu..kengkadang dia xdek sebab dia on-call kat pantai bangsar

kak eja,
skrg ni..sekecik tulah pengubat duka..xdelah otak tu pikir yg bukan2 je..

kak aida,
dah cargas dah skrg ni..asal nak je on..dulu siap kene pikir lagi hehehhe..

ina,
insyaallah