Hutang Pun Mau Ka??

Masa aku memula kawin dulu, financial kitorang agak kurang stabil. So, tak dapeklah nak boli perkakas ghumah secaro tunai..konolah boli secaro ansuran. So, barang yang first kitorang beli adalah tv and fridge. Washing machine xyah beli coz machine aku yg aku bli masa bujang still in good condition.

So, tadi masa aku tengah kemas2 wallet buruk aku tu, segala mak nenek cards yg ada aku kuarkan and aku ternampaklah card yg lama dah aku x gunakan. AEON Express Card. For those yang pernah amik barang guna AEON Credit ni taulah pasal Express Card ni kot.



Dijadikan cite..masa tu dalam opis aku ada 3 wanita jelitas...(Kak Seha, Ina and myself). Aku lepas dapat card ni aku dengan bangganyalah tunjuk kat Kak Seha..kata aku dah ada tv. Boleh tak pastu kak seha nak jugak kad yg aku ada ni. Dialognya lebih kurang camnilah


Aku: Kak Seha, saya ada card ni.
KS: Kad apa ni?
Aku: Kad beli barang kat SenHeng
KS: Aku pun nak jugak kad ni...
Aku: Ini kad utanglah..org yg ada utang je ada kad ni
KS: Aku tak kira..aku nak jugak kad ni..


Hahahhaha..gilo akak den yg sorang ni..org utang dia pun nak utang gak..padahal duit laki dia berkepuk2


Inilah ghope kad yg kak seha tu idam2kan sangat...

4 comments:

manisz said...

ecececececehhhh tutup no IC kunun.. ai know okkkkk.. hehehehehehehe..

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. tgk kad aeon xpress sheila, teringat plak kat kad kita tu.. pun ada gak..

sheila said...

sham,
u know mine..and i know yrs hehehhehe...

rina,
rasa2 zmn skrg ni sume org ada kad utang..hehehhe

eya said...

bnyknye kad ko sheila..

eh dtg amik award ye..