Kenapa Abang Takde??



Nilah soalan anak buah aku yg ke-2, si Daniel yg buat aku sedih and sebak.

Daniel: MakNgah macam mana nak eja nama kakak penuh-penuh?

Aku: Aku pun tulis atas ketas yg dia kasi...NUR IBADATUL ALYA

Daniel: Nama abang?? Oh abang tau MUHD DANIEL AIMAN

Aku: Clever boy

Daniel: Nama adik pulak mcm mana MakNgah?

Aku: MUHD DANISH RYAN

Daniel: Dengan muka dan nada yg agak sadis...nama baby?

Aku: KYRA SAFFIYA

Daniel: Kenapa semua orang ada huruf Y...nama abang takde. Mama x sayang abang ke?



Tapi aku try pujuk dia..katalah nama dia nama yg sangat special..aku tak ingatlah Daniel ni nama Nabi or nama Malaikat..cuma aku ckp kat dia.."Allah suka kat nama abang.."

Hohoho..agak2 korang kalau soalan "Mama x sayang abang" tu yg budak kecik tanya..korang sedih tak??? Aku rasa sedih sangat sebab dia rapat ngan aku..jadi bila dia sedih aku pun sedih gak. Walaupun dia dah masuk dajah 1 skrg ni..aku still panggil dia "Anje anje Angah"..... Mama aku lagi best..walaupun dia dah ada adik..tetap nak panggil dia Baby

MakNgah and Daniel yg gilo..bangun pagi x ghoti gosok gg..pastu amik gamba..nak tengok taik gigi sapa yg paling banyak...hadoyaiiiii

4 comments:

eya said...

tu la,kecek2 kalo da ckp x syg dia..sedih la.huhu

CuTeMiUt78 said...

yup.. mesti terasa kan bila ditanya camtu

chOOchet bangge je ngan mate lebam :) sejak azali kot said...

babe eyebag ko, bejaga nye kes la tu eh?

sheila said...

choo,
eyebag tu dah ada sekian lama sblom ada kyra..
mcm2 dah aku try..xleh gak nak ilang...mak tensen