Makan2 at Senibong

Hari Jumaat lepas aku MC. Eh bukan MC..aku cuti suka2 ati duduk kat rumah sebab malam sebelum tu aku cam org gila gi hirup gravy black pepper kat Kenny Rogers. Sudahnye starting from 3am tu aku jadi pelawat toilet.


Petang Jumaat patutnya Mr. Kay kene gi JB sebab dia ada appointment ngan Consultant kat situ..(kalaulah dapat .. alangkah indahnya poket aku..hohoho). Tetiba....ye aku pun ikut skali setelah puas aku pikir camne kalau aku ter yak yak kat dalam bas..camne nak handle Kyra yg kecik lagi..tp aku kene cuba..kalau x cuba tak tau marrrrrr...


Naik bas Plusliner kul 2.30..gila seat dia kecik. Ingatkan dapat bas yang 2+1 seater..ghope2... 2+2..gile sempit. Mr. Kay punya bahu je dah 1 1/2 seat dia..nasib baik tak ramai passenger..leh gak kitorang men'conquer' seat sebelah tu.




Abah yang baik sedang menyusukan anaknya yang jugak sangat behave di dalam bus. Aku dah menyarung nangkakan anak aku ngan 2 lapis baju..biar dia x sejuk. Ammi dia duduk bersila panggung kat seat sebelah sanun...menikmati keindahan pohon2 nan hijau



Malam tu kitorang gi makan kat Senibong. Kak Lang yang bawak. Kyra aku tinggalkan kat rumah..bibik Kak Lang jaga. Aku ngan si Ida ni aku x kisah sebab dia sangat pandai, sangat rajin and sangat baik. Kak Lang tak bagi bwk bb sebab tempat yang aku nak gi tu adalah laut..so takutlah kan..


Kitorang makan kat kedai ni.. 6 Corner


Makanannya



Ketam Nipah Black Pepper


Ikan Siakap Stim Kicap


Udang Goreng Kunyit. Besar gila udang ni


Sotong bakar faveret aku


Siput. Hanya spesis siput ni je aku makan sebab isi dia cam kenyal..siput atau kerangan lain I'M SORRY...


Makanan yang sebanyak only cost us RM168

Gamba orang yang belanja tak pulak aku snap..sebab cam gile tak tau nak buat apa bile nampak makanan. Bayangkan aku tak jamah nasi dari pagi..pastu dalam bus makan donut je..aku dilanda kebuluran yang sangat dasyat..

4 comments:

Aida Alias said...

alahhaiiii terkonang semasa dulu lerr... tpt makan waktu jaman cintan cintun.. meriah amat di sana tu waktu malam... walupon tptnya agak terceruk

CuTeMiUt78 said...

uish.. sedapnya.. senibong?? macam pernah dgr tmpt tu.. tapi dimana ya

chOochet ske makanan laut lagi lagi kerang said...

dasyatnyeeeeeeeeeeeeeeee makanan2 tu sume...

sheila said...

choo,
kalau terlbieh makan sifud then u'll know what gender u're carrying..hehheheh..