Kena Cucuk

Last Saturday we went back to Seremban. Kyra perlu dicucuk. Suppose minggu sebelum tu kalau nak ikut jadual sebetul2nya..tapi sebab Abah & Ammi gedik nak gi Johor so we postpone to this week.

Sebab cucuk Kyra yg 1st month tu dah dibuat kat Klinik Pakar Sayangku tu..so Abah kata teruskan jelah ngan klinik tu..senang sikit doctor tu nak monitor. Ammi pun suka ngan doctor ni..lembut je..plak tu buleh bergurau senda.

Tengah take turn. No Kyra for today is 63. Tengok muka Abah yg berminyak2 tu..sian Abah..dia drop kite depan klinik pastu gi parking kat ceruk mana ntah. Pastu dah sampai klinik cek wallet..duit lak tak cukup..kene gi cari bank..buleh kurus Abah lepas ni


This pix was taken on Sunday. Badan Kyra angkar sikit mungkin kesan cucuk semalam tu kot. Tengok muka pun cam dah nampak ketidaksihatan dia.


Walau x sehat..gagah gak anak Ammi nak gelak bila kene agah..

Perkembangan setakat 28 Feb 2009
Berat: 4.95 kg
Height: 58cm
Ukur Lilit Kepala: 38cm

Ammi risau je berat Kyra x naik sebab Ammi x nampak Kyra besar. Tapi alhamdullilah..naik jugaklah dlam 600gm dari timbang yg last month punya..
Masa nak cucuk tu..Ammi akan ingat ayat doctor tu. Dia bercakap sambil usap kpale Kyra
"Ini utnuk kebaikan adik juga ya"...Ammi rasa ayat ni terlalu skema and kelakar

4 comments:

CuTeMiUt78 said...

oh..tomey je muka kyra kan.. alhamdulilah.. selesai gak kena cucuk kan.. semoga pas ni sihat ya..

e_ja said...

shiannya baby kyra kene cucok ehh..bak kata dr kyra..ini utk kebaikan adik juga ye..hehehe..

Mimie Ishak said...

bulatnyer mater...sebijik muker ko shiela..suka pulak nama anak ko kyra...pronounce "kira" atau "kaira"? lembut jek air muker dier....anyway aku tak pasan plak yg ko pregnant aritu...tak terlambat kot aku wish "congratulations on your bundle of joy!" .... sowwy...

Sya Annur said...

dr ko adalah sgt sopan! hahahhaa