masak apa cik kiah??

Hari Jumaat membawa ke Sabtu Mr. Kay keje non-stop. Dia ada demo kat Lim Kok Wing plus kat sana ada concert for Palestine...camtulah.

So, on Saturday he came back at 7.00a.m dengan plastic ditangan. Ohhhhh..he wants me to cook for lunch. Apakah dia sudah rindu sama masakan aku?

Dengan barang2 yg terlalu limited dirumah, i mean no cili, no ginger..(mr. kay cuma beli ayam, sotong, ikan & sayur)...dahlah masak 2 bulan sekali..mestilah aksesori2 tu dah abis atau yg paling tepat..dah kecut.

Den penuh ke'blur'an dan ke'malas'an nak turun gi kedai..aku blasah jelah guna cili api yg dah kecut mcm nenek umo 90 tahun, ginger yg hanya sebesar ibu jari tangan aku je dan bawang2 yg hampir nak menjadi pokok. Dalam pala otak nak masak ayam halia chinese style tu..tp malas gilo nak turun and ni jelah yg aku masak hasil dari tahap malas yg melampau tu..

telur dadar bawang pembangkit selera

ikan kembung goreng garing terlebih masin

sotong cili api yg pada aku best..


kailan hongkong with black mushroom and oyster sauce..
Makanya, kekenyangan tu berlaruatan sampai ke petang sementera nak tunggu gi umah adik sebab adik ada buat makan2 kat umah dia..

6 comments:

manisz said...

dalam pada tk der bahan tu, gempaks gak lah lauk2 ko nie.. tererlll ah tuuuu..

eya said...

x ckp bhn pon,lauk tu udh cukup semprna da.

si kebaye biru dah takleh pakai suar jeans fav die! arghhh said...

macam mane ko masak sotong cili api ko tu shiela...

meh resipi.

CuTeMiUt78 said...

uish.. walaupun kekurangan bhn.. nampak sedap tu

sheila said...

eya, sha, kak rina,

sume2 bahan tambahan kat dalam tu adalah kecut2 blaka..

sheila said...

choo,
jap agi mak kasi ye resepinye...