Nenen Lagi

Ammi has to think of other formula milk for Kyra. That day we bought her Isomil to replace her S26. But just imagine she only yak2 twice sepanjang dia minum susu tu. Habis setin yg 400g tu tapi cuma 2 kali je dia buang apa yg x patut tu. Pulak tu sangat busuk.

Lepas tu maybe because it is a soy base milk..Kyra menyusu every 2 hours...Ammi penat bangun memalam. Jadinya ckp ngan abah..we have to change. Ammi adalah sangat tidak larat utk bangun setiap 2 jam..pastu nak kasi susu..nak tunggu dia burp..oh tidakkkkk..

We try this


And it end up like this. She is now happy sebab baru 2 hari try and dia dah yak-yak 2 kali.

12 comments:

Tijah said...

bila dah berambut baru nampak sket kegegirlannyer. :D

sheila said...

sib baik ada gak yg dah ckp nampak cam gegirl...

CuTeMiUt78 said...

masa kecik2 ni.. agak payah gak ler.. nak sesuaikan susu kan.. alhamdulilah masa mirul tu.. dari kecik smpi besar ni.. sama je susu dia.. lactogen cuma tukar ikut peringkat..

eya said...

ayooo...comelnye kyra nih..meh nk tiyum die..mueh2..mueh2

aunty rachah bg sme anak2 dia S26 said...

pandai die tgk lense.

saya bayi S26 duluk! sihat bagai johan jadiknye kekeke

choo chet clueless said...

ssh gak eh sal susu ni bile dibace bace pengalaman mommies ni

manisz said...

aku dulu kecik2 minum susu DUMEX.. cer ko try kasi.. mesti sihat bagai johan anak ko.. cam aku!

sheila said...

eya,
nak cium anaknye je ke..ammi nye???

choo,
susu ni depends la pd bb..
myself pun baby S26 gaks..bile dah besar sikit my mum said we switch to dumex..

sham,
wa kasi try ini NAN dulu..takleh kang aku bli lembu sekor park kat balcony umah aku hahahha..sonang..
ngan laki aku buleh isap tetek lembu tu..

nydia-mama akif said...

Hi...salam kenalan...i agree dgn manisz,for me dumex sgt bagus...my son dari baby sampai skg i pakai dumex,mase baby i kasik mamex soya coz dia alegy susu lembu.n now i pakai dugro. sgt elok coz my son akan berak everyday n his poo poo tak pernah keras....

Aida Alias said...

susu ni ikut keserasian baby juga sebenarnya.. kadang2 pd baby org lain ok je.. pd baby kita ada masalah.. begitu sebaliknya.. so ammi, kenalah jadi pemerhati sentiasa..

sheila said...

kak aida,
betul tu kak..
lain baby lain ragamnye..
tp pandangan org haruslah kite amik jugak...for future

babyluv_ayang said...

alah comelnyer kyra ni...dah pandai meniarap yek....keep it up, kyra...practise makes perfect....