Anak Ammi Motak

Last week masa gi Kuantan, we decided to shave Kyra's hair. Dah terpacak sangat and somemore people keep saying she looks like boy. So, cukur rambut ni dengan harapan rambut dia akan tumbuh lebih lembut cantik beralun hihihih.

Aunty Sham accompanied Ammi for this session. Abah balik bilik sebab nak baring2 and some more Abah mmg malas masuk2 shopping mall ni. Agaknya Abah takut Ammi habiskan duit Abah kot. Kyra was sleeping that time and masa Ammi dokong pun Kyra still asleep. Good girl


Syarat untuk biarkan Kyra terus tido is..don't ever pull the pacifier. Sebab puting/cuping tu hanya dihisap kalo nak tido je.


Oooppss..tapi disebabkan kegelian matanya hampir terbukak.

And now Kyra dah bangun. Kene terbalikkan..huh..nyibuk je pale Aunty Sham ni

Sikit je lagi

Dan inilah hasilnya. Wajah2 kesayangan Ammi.

Sampai bilik Abah dok gelak2 tengok anak dia dah gondol. Masa dalam keta, asal pandang je muka Kyra Abah mesti gelak..tak baik.



(4 gamba kat atas ehsan dari Aunty Sham)

4 comments:

CuTeMiUt78 said...

wah.. sweet je kyra.. takpe nnti tumbuh lagi kan rambutnya..

Aida Alias said...

anak pompuan akak dulu rambut mmg agak terpacak.. masa lepas cukur pn sama.. tapi akak selalu bagi minyak baby then sikat rapi.. now dah ok..

manisz said...

amboi siap kredit tuk aku lagik..

wei tu bukan gmbar pala akulahhh.. dh aku tukang snap apa kejadah pala aku plak dlm gmbar.. pala amoi tu lahhh.. cer ko tgk tul2.. dia yg duk dpn aku.. cit!

gmbar Kyra tu, yg dia wat tangan silang tu, aku ingt dia wat gaya Ultraman..

lepas rindu aku tgk gmbr motak si Kyra nie.. siuslahh..rindu kat Kyra..

sheila said...

rina,
harap2 cepatlah tumbuhnye..
cam x kenan je tgk pale dia botak

kak aida,
mama kite pun suurh letak minyak hari2..kasi rambut cantik menawan cam rambut ammi dia hehhe..

sham,
yelah..baru mak prasan. itew rambut amoi tu..