Layan Jek

Since early of last week Mr. Kay dah plan nak ajak adik bradik dtg makan kat rumah. I like when people come to my house..rasa cam itu adalah rumah. Kalau tak tu rumah aku cam malap je tanpa riuh rendah suara2 luar. Yang ada cuma suara ammi membebel and suara Kyra belajar menceceh.

Saturday we went to Kuala Selangor nak cari bahan utama. We itu adalah family aku, family adik and ayaa. Gilakan susah payah gi jejauh nak beli udang, sotong..tapi berbaloilah sebab murah.


Beli udang & sotong kat kedai ni

Menu for the day adalah

  • Stimbot (kuah tomyam)
  • Ikan siakap masak stim (requested by besday girl)
  • Asparagus Goreng Belacan Cili Padi (adik yg masak)
  • Kerang & Remis rebus
  • Sup Cendawan (utk Aimi)
  • Nasi Putih
  • Air Oren

Barisan makanan yang ada..simple2 je

Dapur portable tu aku cilok dari ofis aku. Memula ingat nak guna multipurpose cooker aku tu..tapi since kak chik and the askar x dapat datang kite guna satu dapo je...

Sila pilih tangan suami masing2 ye

Ni dia adik ipar terbaik aku....vangga mak ada SIL yg rajin cam Ayaa ni..nasib baik dia dah ada calon..kalo tak buleh aku rekemen kat korang buat jadi adik ipar..sangat rajin ok. Dapo aku adalah tonggang langgang..kata buat makan2 kan..so haruslah segala ruang kat dapor cenonet aku tu digunakan.

Acara malam tu jugak adalah utk nak celebrate besday umi yg ke 34 tahun. Umi is my adik ipar jugak.

Entry harini agak kekurangan gamba manusia sebab mak adalah bizi. Tuan rumah maaaa...

6 comments:

Kasih Aleeya said...

tetiba aku teruja jek tgk gambo stimboat ko tuh..ko mmg suker kan?..hahah.. sedapnyer... aku kalo nak gini..kene gi mkn kat luar jer...hhahahah..

babyluv_ayang said...

alamak....ini yg maleh nak tgk pics food ni....bergelodak pewot ni....dah lama tak makan stimboat....stimboat tak mengemuk kan? heheheheeh....biasalah tgh baru nak berdiet...hehehehe...

U-jin said...

adoi sedapnye nest...byk tul menu...

CuTeMiUt78 said...

wah..manyak syok lor..mkn2

chOo chet said...

ahhhhh stimbot i loike kekeke

sheila said...

filla,
time nak mrasa org lain masak kitorang pun mkn stimbot kat luar..heheh..ni nak jamu mereka2 yg nak rasa masakan aku

kak fara,
stimbot pun kite rasa boleh menggemukkan kalo pilihan yg dipilih tu salah. cth terlebih seafood. jadi pilihlah yg sesuai ngan diet anda hehhe..aritu kitorang blasah je..kasi tolak tepi itu diet

kak mas,
ala biasa2 je..

rina,
mkn mmg best maaa

choo,
gi kat johnny..senang..ko tinggal tadah mulut jek