Makan untuk Hidup

Hari Sabtu lepas adalah hari berkumpulnya sebahagian dari anak2 Hj. Jamil. Sepatutnya KakLang pun ada gak tapi last minute x jadi sebab ada kenalannya meninggal.

Jadi yang ada cuma Kak Chik sefamily, Aman @ Mr. Kay sefamily, Umi, Wan, Adik sefamily dan Ayaa. Ni kire baru separuh dari anak2 Hj. Jamil. Tapi dah cukuplah untuk nak menggamatkan suasana especially time berebut tempat tido. Hohoho..

Bila dah ramai2 balik ni..acara wajib adalah makan2. Kalo tak makan perut masuk angin nanti. Hehehhe..ini adalah alasan.

Kitorang makan kat sini. Masuk kat dalam tempat org jual ikan bagai. Ni si Umilah yg punya kerja..tempat makan kat ceruk kampung pun dia tau.

Fie, Aimi & tangan adik je..muka x nampak


Dari kiri: Umi, Ayaa, Wan & Kak Chik

Sibotak kicik ini telah diletakkan didalam buggy bagi memudahkan urusan ibubapanya. Sekarang ni dia suka tau buat mata buntang camni bila amik gamba.

Lupa nak snap gamba lauk one-by-one sebab Mrs Kay adalah sangat lapar. Jam telah hampir sampai ke angka 10 mlm bila makanan sampai.....dan itulah faktor utama kenapa Mrs. Kay dengan jayanya telah menambah kilo dibadannya.

2 comments:

choo chet said...

kene cepat rambot panjang kyra nih ...hihiks nanti org konpius lagi, sian ammi gewam.

sheila said...

tapi rambut dia cepat gaklah tumbuh. nenek aku suruh ltak minyak bijan hohoho..x kose mak nak buubh kat pale anak mak..busuk