Pembaziran Itu Amalan Syaiton

Lepas habis makan2 last Saturday tu..adalah berbaki lagi tauhu-tauhu and seafood. Tu pun nasib baik aku paksa adik2 ipar aku tu tapau bawak balik. Kalo tak mau sebulan aku makan balance tauhu ni. So, untuk tidak membazir aku blasah jelah masak. Padahal dah sampai dapur..dah pegang bawang tapi aku tak tau apa aku nak buat...kata skill memasak tu kurang..tu yang buntu je tu. Bestkan kalo banyak idea memasak ni..takdelah balik2 lauk tu je.


Ini sup tauhu. Macam2 tauhu ada tapi yg paling aku suka tauhu yg serap air tu. Apa namanya pun aku taktau.

Ni Japanese Tofu with minced chicken. Chicken tu pulak dari 2 minggu sudah punya. Rajinkan aku masak hehhehe. Aku rasa cam best je masakan aku. Yelah sapa lagi nak puji kalo bukan diri sendiri.

Udang & Ketam Goreng Kunyit. Sangat asyik sebab udang itu sangat besar & manis. Best-best.

Sila jangan muak masuk blog aku ni. Balik2 cite pasal makan.

3 comments:

eya said...

tauhu kering pebret aku,kalo ko x mkn,jgn lupe pos kat aku...ekeke..

alamak sheila,canggihnye header ko...blink2 mate haku dok nengok.


oh ye,jgn lupe kasi emel kat aku..
send kat eyya125@gmail.com.
aku nk private blog aku

sheila said...

hehehe..mmbr aku tlg buatkan..aku mana reti..takkan nak godek html code bulehlah

nanti aku emailkan kat ko yek...

choochet said...

eh ari tu blog ko tak leh masok jap. cane nak beli ketam?

tak penah beli ketam atau masak ape ape saje tentang ketam kat umah ni lagi hihiks...