Rakyat Didulukan

Line up kabinet dah dibuat semalam dengan slogan Satu Malaysia: Rakyat Didahulukan.

Apakah benar rakyat akan sentiasa didahulukan?

Jika benar...lain kali kalau time jam kat atas jalan takyahlah menteri2 di barisan kabinet ni beriya2 kasi siren nak laluan dia bergerak lancar. Dahulukanlah rakyat yg pakai keta manual..kene tekan clutch. Ni disebabkan para menteri nak attend jamuan makan malam..kite yg nak balik keje kene KETEPI KETEPI ...(lupa pulak aku lriik lagu KRU tu..)

Ye aku tau pemikiran aku adalah cetek. But when he first say it..inilah yg berlegar kat pale otak aku. Jalan yang jam..menteri laju dihadapan dan rakyat terhegeh2 ketinggalan diblakang.


:: SILA JANGAN BAN BLOG AKU ::

Rakyat wajar bersuara hehhehe..tetiba tau aku.

6 comments:

manisz said...

yup i agree dgn ko.. serupa macam slogan "raja berjiwa rakyat".. bila kat jalan, kita seme ke tepi, ke tepi semata2 nak bagi laluan pada mereka, yang mana hanya mereka yg tahu apakah yg dikejar itu benar2 penting atau hanya sekadar mereka nak cepat untuk sampai ke rumah.. bukan kah harus dia menyelami dan merasai erti jam di jalan raya..

Tijah said...

aku sokong kata2 kauuuu!!!!

kalu masuk ISA ni...kita dok bilik sebelah2 yer?? ko bawak kuaci, aku bawak kacang...

sheila said...

sham,
waduh waduh...naik angin nampak..
sabo makcik

kak jah,
kacang tu biar cap ngan yin ye..yg lenlain x sodap hoho..
den lak bwk 3 jonih kuaci..yg bolang, yg itam & yg putih tu

manisz said...

eh kacang yg putih.. teringat masa kita kat umah sewa dulu kan? giler mkn kacang putih.. nk2 si fiza cash tu.. mkn mcm rabbit.. gilerlahhh..

Tijah said...

yg bolang nak cap chacher taw. cap lain tak lomak....

sheila said...

sham,
kacang mende yg putih..yg aku ingat kuaci putih yg hamster tu pun makan skali..

kak jah,
orait baby...uhukkkk