:: Tag :: Tugasan Harian

Aku telah ditag oleh Ira. Tag ni kalo cakap melayunya apa yek...mcm x sesuai je perkataan "ditag" itu. Hahahah..velasah ajerrr



1) Bila terakhir anda cuci toilet?
Kalo aku sendiri....last week kot. Tapi kalo org lain which is Mr. Kay..semalamlah.




2) Pencuci apa yg anda guna?
Aku cuci toilet ngan Bang..ni gara2 terjebak ngan iklan..lepas ni aku nak try Mr. Muscle pulak..untung2 Mr. Muscle tu kuar and tolong aku sental toilet hohoho..

3) Dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai? Kenapa?
Kalau rajin 2 kali. Rajin tu dalam erti kata lain..kalo Mr. Kay rajin. Kalo dia tak rajin...makanya seminggu sekali. Kenapa?? ske ati akulah kenapa pon..




4) Apa tugasan terakhir anda sebelum menjelang malam?
Sebelum menjelang malam tu maksudnya senja ke??? Kalo sebelum senja aku sibuk tgk drama kat TV3..skrg ni cite "Matahari" tu. Tapi kalo malam menjelang nak tido tu..biasanya aku tido je..xde buat tugasan terakhir pon..eh ada2..amik enpon letak kat sebelah kepala so that besok senang nak dengar bunyik alarm...hehhe





5) Apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?
Maggi Rebus. Mak dah kata mak pemalas




6) Minuman selalu anda buat waktu pagi?
Aku buat minuman untuk Kyra je diwaktu pagi..4oz susu formula yg bila dia x larat nak abiskan aku nyonyot kasi abis hahahah..keji aku ni







7)sebelum tidur apa yg anda suka lakukan?
Ske tengok tv..pastu pandai2lah tv tu tutup diri dia sendiri.




BADAN ANDA

1) berapakah berat anda sekarang dan juga ketinggian anda?
berat terakhir aku timbang 58.5kg..it was 2-3 months back. skrg ni rasa mcm ada (+) je..
Tinggi aku cuma 154cm...

2) berat yg paling tinggi dalam sejarah anda?
61kg




3) apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh badan langsing?
takde yg tetap. Aritu minum Jujur Juice kejap. bila dah abis..dahlah..x koso lak den ngan boli laie..


4) berat yg paling rendah yg pernah anda dapat?usia anda ketika itu?.
Berat semasa kawin adalah 45kg..sebelum kawin dlm range 40-45kg. Yang pasti lepas kenal je ngan Mr. Kay itu berat sudah susah mau turun..pasal itu Mr. Kay manyak suka kasi aku makan..sangat pemurahkan Mr. Kay itew??? ahaksssssss






5) anda pernah sertai program pelansingan?
tidak pernah langsung...sebab aku lom sampai tahap obes melampau lagi..still boleh buat aksi akrobatik gigit kuku kaki..kire masih ok lagilah tu




6)apakah diet yg anda ambil untuk memiliki berat anda yg paling rendah?
takde kot. tetiap ari aku makan nasik...hohoo..osah tokak den tokak org kampung




7)apakah yg menyebabkan berat badan anda naik mendadak?
Sebab aku makan, makan dan makan. Time memuda dolu..ko makanlah seperiuk nasi tengah malam pun..tetap kurus kering. Sekarang..walaupun cuma sesenduk..ternyata penimbang itu mencemburui berat badan aku



8)apakah target anda untuk kurus selepas ini?
dapat reduce my weight to 55kg pun oklah. Ye..mesti ada org ckp..ala sketnya nak turunkan..pada aku dah turun tu kire baguslah..sebab aku ni jenis org yg x kuat azam..tak tahan godaan



9) miliki gambar anda dulu dan kini?



Adalah jugak. Sib baik kawan opis aku ni adalah kawan baik aku time skolah..so aku cilok jelah apa yg dia dah scan tu

10) sila upload...?
aku yg berbaju melayu merah menyala itu. Sangat keringkan...tu masa form 4..tahun 1995

takdelah terkini sangat..ujung2 tahun lepas punya. mata pon dah sembab dah...ngan eyebag lagi..adoiiiii...

11) harus menjawab tag yg tertera nama di bawah?

Kak Liea

Aen

Kak Mas

CuteMiut

Atie

Sham

2 comments:

chOo het it said...

yay aku tak kene!!! time aceh sheila aku bab bab ni mmg fenfitis.

sheila said...

next tagging plsss