Tukau Angin

Kalau last week mood aku nak tengok cite Ayat-Ayat Cinta..which is from Indonesia..this week mood tengok cite Tamil aku sudah mari..wa...very the International mood mak ni.

Kalo cite2 tamil ni faveret actor aku of coz Rajnikanth. Mak sanggup tunggu walau pukul 2 pagi pun kalo kata ada cite dia kat tv..especially time2 nak deepavali tu. Cite Padaiyappa tu ntah brapa puluh kali ntah aku dok tengok..tp still nak tgk gak lagi.

Harini mak tak layan Padaiyappa..mak layan Baasha. Quote faveret dia dlm cite ni..
"Ure tharo na sonna, nurre tharo sonna matheri" sambil memusingkan pergelangan tangannya..fuh..i loikeeeeeeee
lebih kuranglah tu ejaan aku ni..bermaksud

"Sekali aku berkata2 umpama seratus kali aku berkata"...hohoho

Ni baru part brapa ntah..aku bukan reti sgt pun nombo dalam roman ni..

Apakah mood utk menonton cite cina akan muncul lepas ni. Tapi bile tgk cite yg x aku tak paham bahasanya susahlah pulok..kene ngadap betul2. Tengok cite tamil ni..mak minimize je..dapat dengar dialognye pun ok...

5 comments:

Has said...

kau buleh paham ko nest?

manisz said...

keles kauuuu.. minimize, dgr dialog jer.. power! ajar aku!

dulu masa kecik, aku penah g blajr umah aunty meriam bahasa tamil siap dgn tulisan, pastu darjah 6 pindah, hancus segalanyer.. *still remember tulis mak & abah lm tulisan tamil*

sheila said...

kak liea,
paham..
cukuplah den rugi x paham org ckp jawo..biarlah yg bahaso bapak den ni den paham hehhee..

sham,
at least u know how to write..myself?? leh ckp n paham jek...

CuTeMiUt78 said...

uish.. paham bahasa tamil ya.. bagus la cenggini..

sheila said...

rina,
paham sebab ayah kite indian