Di Awan Biru

Jumaat balik kerja, tunggu Abg As & Ayaa..terus kitorang pecut gi JB. Pergi dengan 2 tujuan...satu utk beramas mesra ngan Kak Lang and yg kedua utk bersama2 ngan Search ke Awan Birunya hohoh...best.

Memula tu Mr. Kay kata boleh dapatkan aku entrance pass macam yg dia ada..tp kesudahannya.. Mr. Kay kena blanja aku ngan Ayaa tiket. Belasahlah..janji aku dapat tengok grup otai itu perform.

Kenapa pilih JB? Sebab JB salah satu location yg dorang perform Indoor..yang lenlain tu sume outdoor..kalo time x ujan takpe...kalo ujan..fengsan.

Tiket utk bahagian yg berkerusi..means bulehlah duduk2. Kalao yg RM35 tu berdirilah ko kat situ 2 jam setongah..agak2 terpengsan kepanasan..tidak berbaloi-baloi langsung

Pintu masuk Stadium Tertutup MBJB..nak amik gamba kat poster besar Search tu pun x sempat..lagi satu gila ramai umat kat situ


Ayaa & myself tengah beratur kat lane 58 utk masuk. Security tu tanya..ada kamera kak?? Kalo ada pun ko ingat aku nak ckp ada???
Golang ini membolehkan kite naik atas sesuka hati. Tapi memandangkan kitorang punya tempat duduk tu agak strategik makanya..xyahlah tergedik2 nak turun..buek ponek yo
Ini bukan advert ubat gigi ye..this is kak lang & myself

Keadaan pentas sebelum masuknya Search

Dah lagu terakhir baru Mr. Kay datang duduk ngan aku. Selebihnya dia duduk kat tempat Crew kat stage tu. Tak suka tau. Abg kat blakang tu napa nak enterframe dlm ini gambar???

Sebelum berarak turun

Ni masa kat Danga Bay..Rumah Limas. Tapi aku lupa lak rumah mana satu kitorang minum. Abg As & Kak Lang. Sanggup wo..laki bini ni bli t-shirt Search and time tu hilang sekejap "kelebaian" Abg As.


Us.

Masa kat Stadium tu..ada couple yg baru kawin..lom tukar baju sanding pun lagi..tergedik2 gak nak tgk konsert. Dan couple tu dapat naik pentas...bestnyaaaaaaaaaa....napa aku tak pakai baju sanding aku..kalo tak aku pun buleh naik pentas kot masa Amy nyanyi lagu Fantasia Bulan Madu tu..sob sob sob..

Overall...aku sangat happy..coz aku membesar dengan lagu2 grup otai ni and most of the time kat ofis ni mmg aku dengar lagu2 dorang kat Youtube. Aku kan mmg layan rock..so haruslah lagu2 zaman itu yg aku layan. My next aim is for Lefthanded & Sweet Charity punye RoadTour..bolehkah ba??

2 comments:

manisz said...

aku sangat jeles! jeles! jeles!

amyyyyyyyyyyyyyyyyy.. aku nk jugak tgk konsert ko weih.. tapi tk kesampaian.. ada ke buat kat pahang kat felda jengka tu ha.. arghhhh.. mencik!

sheila said...

ahhaha..
gi kat belah2 kg lagilah byk tiket dia buleh dijual wei...kata rock n roll...
ntah2 pakcik2 pun pegi..

apakata ko dtg tour dia kat kl nanti...1st Aug kat bkt jalil kot...if i'm not mistaken...kite ronggeng sakan