Jalan Jalan Basahkan Ketiak

After lunch yg sangat best kat rumah Kak Lang we get ready for outing. Aku lupa snap gamba lauk pauk yg Kak Lang masak. Macam2 ada and yg paling best is kari kepala ikan. You are great Lang.

We went to Metrojaya Warehouse kat DangaBay City Mall. Gila pack kat dalam tu and I give up. Kluar dari sale area tu..gi masuk dalam Mall. Kat luar tu dahlah paneh berdonting..x larat den do..



Kitorang lepak2 kat sini sementara tunggu the rest. Leganya dapat minum air batu yg sejuk2 tu. I actually aim for Air Asam Boi tp kat situ xdelak..jadinya minum Plum Juice jelah..

Memula ingatkan si Ayaa gi shopping kat tempat sale tu..rupa2nya dia pun sama x larat dengan kepadatan dan kepanasan kat situ. Dia pun masuk Mall gak beli baju. Tunggu Kak Lang je skrg ni..

Abg As tengah tunggu Murtabak Singapure yang dia order tu siap. Dia dapat no. 17..kitorang siap round2 .. yelah kata pelancong..makanya anak jati johor perlulah bwk ktiorang ni berjalan. Dah dekat 1/2 jam round pun still lom siap lagi order ktiorang..punyalah ramai org. Pastu dorang bukan reti order sekeping dua..main borong gile2 punya.

This is the murtabak. Pic courtesy of Nanie MK's..mak lupa nak snap..sebab kecapekan. Lagipun kene siapkan Kyra sebelum aku sendiri siap2 utk ke konsert.
Murtabak ni mmg best. Daging tu best..telornay terasa..tepungnya xdelah tebal..just nice.

No comments: