KO BUKAN LAWA MANA PUN

Tajuk kat atas tu Mama suka dedicatekan kat aku. Yelah..mentang-mentanglah aku tak lawa. Hidung tak mancung, bibir tebal, mata terjojol, kaki berjendol..tapi..itu semua dari diwarisi dari sapa Ma??? Bukan dari mama jugak ke??

Aku ngan Mama mmg suka bergurau kasar camni. Jadi kalo agak2 korang terdengar aku panggil mama aku bibik tu..aku bukan kuang ajo tau. Kami sedang bergurau sendalah tu...

Since aku pun sedar aku x cantik..makanya takyahlah beli barang mahal2 utk muka yg x seberapa ni. Dulu aku pakai L'oreallah..Tia Amelialah..tapi kesannya..sama je. Macam hampeh gak.

Aku bli ni utk Eyebag aku. Gila mcm panda dah aku tengok. Bila pakai spec tak ketara sangat..tapi bila tak pakai ya Allah..mata tu bengkak macam aku kene dera ngan laki 3 hari 3 malam.

Pastu aku beralihlah pulak ke Syahirah (sila nyanyi mcm kat dalam TV tu ye)..murah je set ni RM19.90. Tengoklah camne nanti. Aku suka pakai pencuci muka yg bila dah sudah basuh..muka tak mcm berminyak..so cleansing foam ni adalah best. Moisturizernya pun best gak sebab tak melekit, berminyak. Cuma toner tu aku rasa cam berat sikit..aku kene tadah dulu muka kat kipas nak kasi dia cepat kering.

Set L'oreal yg aku beli dulu tu sume skrg ni dah jadi hak milik mama aku..see walaupun ko kutuk aku ma..aku tetap sayang ko.

Tapikan one thing yg bestnya bila aku mewarisi muka mama aku...arwah Aca @ Ayah aku sikit punya susah nak babap aku kalo aku buat salah sebab dia kata..kalo dia rotan aku dia rasa mcm dia rotan bini dia...hohhoho..mak terselamat disitu.

2 comments:

choochets pon dah tak kisan kalau oang nak kate mak mix indian kekeke said...

babe, adik aku pakai pat mate ko beli tuh...die ckp kan ...kan kan...

sbb kami sme bermate panda so sme sebok lah nak ilangkan kesan tumbukan ituh, kecuali aku sbb aku dah tak amek pusing sal kelebaman ituh sbb takleh nak wat ape sbb aku sakit. kekeke. so tak leh ilang kot.

mak redhaaa

jadinyer adik aku lah jadi tukang try la sme sme inih tuk mate die tuh.

anddddd...TAK JADI APE JUGAK weh garnier tuh, skian time aceh.

ps: tapi tak pe, mate lain lain hehehe mungkin ngan ko die leh ilang. insyallah.

sheila said...

choo,
tulah..mak try jelah..manalah tau tahap ke'panda'an aku tu leh kurang sket...x skelah lebam2 ni..

tp tulah kan..redha jelah apa yg Allah dah kurniakan tu...manyaklah songeh..sib baik ada mata..