Percutian Yang Macam Harammm

Sempena cuti 3 hari last week, we decided to stay at A'Famosa together with the rest of Mr. Kay's siblings. We were placed at Beverly Hills Condo yg ada 3 rooms and it cost us RM468. Ok with that.

Nama yg macam gah..tapi realitinya nothing to be proud of. The facility, the food, the environment and the most important the charges....all are like hell.

The food
Tak macam hotel2 lain which offer buffet for breakfast...hotel ni kite kene pilih what type of food yg kite nak makan and there's only 3 choices to choose for the free b/fast. Each condo will get 6 free b/fast. Choices are LOCAL DELIGHT, ORIENTAL DELIGHT and WESTERN DELIGHT. Tapi setiap satu delight tu adalah macam huh....doesn't know how to explain

The Charges
Entering to each of the park is at your own cost. Yelah..sapa pulak nak sponsor ko kan. Tapi masalah problemnye...fee itu adalah sangat mahal. Nak masuk WaterWorld RM35 tuk kanak2. Dapat yg anak 5-6 org??? Tak ke fengsan ibubapa terbabit. Nak masuk Cowboy Town..mahal jugak...nak masuk mende park lagi ntah...mahal jugak..and we end up duduk dalam rumah tu burak2 kosong sambil makan2 makanan yg dibawak dari rumah.


We stayed here....Tower 1 of Beverly Hills Condo


View of swimming pool from my room

LOCAL DELIGHT - nasi lomak yg tak sodap. Rendang yang terlobih halia...sambal yg tak rupa cam sambal...laki aku yg slalu blasah je makanan tak sedap yg aku masak pun x lalu nak makan benda ni.


WESTERN DELIGHT - 2 keping roti, 2 sausages, tolo and sesenduk kecik baked beans. Biasa2 jelah sebab bukan dorang pun yg masak roti tu..bukan doarng pun yg buat sosej tu..all ready made hehhe..
ORIENTAL DELIGHT - ada bubur....tapi xde sapa pilih.

Napa aku amik pic ni? Sebab nak tunjukkan balang air oren tu. Apakah?????


Yeaaaaa...kami adalah silap sebab tak survey dengan lebih lanjut and this will not happen in future. Please sayang..next time jangan main book je ye...

7 comments:

manisz said...

alamak.. baru teringin nk g ke A'Famosa.. mcm gambaran ko ni membuatkan aku tawar hati ajer..

ke ada hotel/apartment lain dalam resort nie selain yg ko duk nie?

sheila said...

ntahlah sham..
ko gilah survey2 kat tenet..
ni mr. kay main book je..

CuTeMiUt78 said...

ooppss.. gitu la plak ya

choo rimas oang niaga asal boleh jer esp bab makanan cis said...

baked beans yg paling tak menambat selera penah aku nengok ah... euwwwwwwww ape tuh sos ker air?

sheila said...

choo,
tulah tu..
mmg makanan kat hotel plg bangang skali aku rasa

babyluv_ayang said...

kalau mcm gitu baik carik makan kat luar jer, dik...k.fara pun geram tgk...hampeh...byr mahal...tp hampeh foodnyer...

sheila said...

kak fara,
kalo kite tau camtu ghoman makanan yg kite dapat..mmg awal2 pagi dah gerak gi makan kat tempat best...ishhhhh..mmg geramlah sesangat dengan kualiti makanan tu