Sudah Merangkak

Kyra mula angkat2 montot mcm nak merangkak dari 2 minggu lepas. Masa tu dia belum 5 bulan pun lagi.

Balik keje ari Jumaat aritu kitorangkan terus balik Seremban...sampai je ofcoz lah dia diterjah ngan tangan yg pelbagai size itew..pelbagai tone suara jugak yg masuk gegendang tinge sampai dia fed up and jerit kuat gile. Jadi bila dia dah jerit..letaklah dia kat bawah.

Kejap tu tengok dia dah start angkat montot tinggi2 and gerak guna lutut. Fuyooooo..aku panggil abah dia cam org gila.."Baaaaa..cepat tgk anak dah merangkak" kata excited..

Sampai ke dapo dia merangkak. Tengok susah dia nak gerak ngan stokin..aku cabut stokin dia. Lepas ni kene bli socks yg ada bijik2 tu pulak biar senang kaki dia nak grip itu lantai.




Sangat action ok.

Kyra paham bila nenek aku cakap Bahasa Malayalam ngan dia. Sebab ngan Mutima dia je dia boleh hantukkan kepala bila dimintak. Agaknya bila kitorang sebut kolkolah itu adalah kurang jelas..jadi dia buat derk je.

11 comments:

Aida Alias said...

ok.. go girl!! pasni boleh main kejar2 ngan ammi n babah..

U-jin said...

wah...sukses..sukses....siapler ko nest...kurus ler ko mengejarnye ...mahu masuk bwh meja ni..

maryati said...

Tahniah Kyra..dah naik 1 step lagi la ek..mase ni kena selalu la tgk Kak Sheila..x lama lagi dah stat boleh nak memanjat2.

arnirina said...

waahh..x lama lagi kyra dah bole pakai kasut..

sheila said...

kak aida,
sblm dia blaja merangkak pun mmg asyik kene kejar je..laju je ngengsot nak gi cium alas kaki..hehhe

kak ujin,
elok le tu kurus kak..xyah pikir2 nak gi kelas aerobik

ati,
mmg pun ati..kejap je dah sampai kat pintu dapo..bila tangan dia tersangkut kat sliding door dapo..menjerit..

arnirina,
skrg pun sudah pakai kasut maaaa...ammi dia kan excited lebih

choochet said...

pergh, lurah dendam kekeke

CuTeMiUt78 said...

wah.. bagus la kyra ya.. dah nak merangkak..

iNa said...

kyran i byk ikut muke sape ya??
so sweet... :) ...
kiss skit tuk kyra..emmuuahh..

sheila said...

choo,
dia nak lawan cleavage ammi dia..hohoho

cutemiut,
bagus utk dia..tp penat tuk ammi dia..

ina,
dia terlebih gula..tu yg suwit tu..

babyluv_ayang said...

sweet nyer...mcm puas ati betul si kyra dah terrer merangkak...sikit lagi abih ler...nak mengejor dia lak...

sheila said...

kak fara,
dia cpt sgt..x puas sebenarnya nak tgk dia mengensot...tup2 dah duduk, merangkak bagai...