Kembali Bersiaran

Setelah tergendala hampir sebulan..maka secara rasminya (yo yo o je) blog ini akan kembali bersiaran seperti biasa. Tuan punya blog akan cuba memastikan moodnya tidak menyorok disebalik daun pintu, belakang almari atau dibawah katil. Agak2 kalo lepas ni siaran masih tergendala makanya keadaan mood adalah semakin nazak...sedekahkanlah Al-Fatihah.

**************************************

Kyra dah 6 bulan...dan secara rasminya aku dah bagi dia makan bubur nasi. Haritu bagi nestum+susu je...(oh ye..itu adalah nickname yg slalu aku guna hehehhe).

Kak Jah..den x guno pun slokuker tu...den blasah masak pakai piuk tanah yo.. 12 hengget yo den boli.

Aku letak beras 2 genggam (sebab aku pun nak mengimbas zaman kekanak aku), bayam, carrot & rebusan ikan bilis. Bila dah masak sume aku gorengkan bawang sikit...saje nak kasi lemak2 sikit..so that bila dah besar takdelah dia sampai xnak makan bawangkan...

Kasi sejuk sikit..pastu aku blend hancur2.

Kenapa blender ko kale pink???
Ye kengkawan..aku adalah mangsa keadaan...hadiah kawin aku daripada ofis sume kale pink. Set pinggan, set teko, blender, towel...dorang berpakat satu ofis rupanya. Takpelah org memberi kite merasa..hehehhe

Pas dah blend kasi masuk dalam bekas2 camni and silalah simpan didalam freezer. Jadi tak payahlah ko masak hari2. Balik keja defrostkan jap..pastu stimkan kat atas dapo..

Dan sekali lagi untuk mengembalikan nostalgia zaman kanak2 aku...aku blikan dia Bovril. Jadinya kat atas tadi ada 4 cawan bubur kan..2 utk Kyra...2 utk Amminya hehhehehe

1 comment:

U-jin said...

cey...2 utk mama nye.....yo..oo..ooo..jek