Kiya dan Remote

Semenjak Kyra pandai meniarap...benda yg paling dia suka pegang is remote. Tak kisahlah remote astro ke, dvd ke, tv ke..janji yg ala2 itam camtu..mmg dia berkenan betul.

Letaklah mainan dia yg very the kaleful kat situ..pastu dicelah2 tu letak remote..gerenti dia capai yg itam buruk tu jugak.

Pastu skrg ni..dia siap weng weng lagi remote tu kat dinding..buat cam budak lelaki main keta tu.


Ni dia tengah buat remote tu cam keta...

See..sanggup berdiri nak capai remote tu

Sebelah kiri pegang remote..belah kanan pegang mainan dia..

******************************************

Apakah itu tandanya anak ammi akan jadi engineer mekatronik..tektronik..apa benda nik sajalah bila besar nanti???

Tapi abah kata nak suruh kiya jadi pilot...oh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkk

7 comments:

Sya Annur said...

kalo dia jd pilot ko gak yg untung. hehehe

U-jin said...

LAMO DEN X COMMENT KAT BLOG NI...X PERASAN HANG NYE BLOG ILANG DR PANDANGAN..WAH DAH PANDAI DUDUK DAK KYRA NI...

eynda said...

Hannah dulu suka main remote jugak....pas tu main senduk kat dapur...tupperware...hubby cakap tak beli menan pun takpe dah hehe...

Aida Alias said...

wahhaaha remote tu gak yg dia berkenan ye.. sok besar sikit benda apa la pulak dia berkenan hiihi.. minat budak2 bertukar2 sampai la ke besar besok baru la kita tau nak jadi apa dia..

sheila said...

dekfa,
takmo arr jadi pilot..mak ngeri nyiah

kak ujin,
yolah..den ni pun dah lamo membawa diri..

bukan yo pandai duduk..dah buleh berdiri lamo tanpa pegang apa2 pun dah..

eynda,
tulah tu..blikan mainan tak dipandang langsung..remote, lap kaki..itulah yg jadi mainan dia..ish

kak aida,
ye kak..rasa cam nak korek balik remote2 yg dah jadi artifak kat muzium dlm umah tu..hehhehe..jimat ammi ngan abah eh xyah bolikan menan

iNa said...

so sweet la kyra nie... :)

manisz said...

lau dia circle2 kat wall ko dgn remote tk per lagikkkk.. lau dia circle2 dgn pen ker.. chalk ker.. marker ker.. pensil kerr.. aku tk taulah ko meroyan tahap dewa kot..