Raya

Doesn't know why aku lom rasa lagi bahang raya. Bukan sebab aku tak puasa..sebab org kata org yg x berpuasa ni mmg x rasa kemeriahan nak beraya. Tapi aku pun x tau sebab apa.

Persiapan Raya

Baju Raya
Baru beli baju Kyra je. Baju aku? Mungkin petang ni, mungkin esok, mungkin sehari dua sebelum raya...adoiiiiiiiiiiiii. Baju Mr. Kay? Lagilah belum

Kuih Raya
Yang ni lagi hampeh...memula plan nak buatlah cookies kat umah Mama. Tapi bila pikir2 balik..aku ni asyik balik Semban je every week..dah lama x merasa duduk kat umah sendiri wiken. Jadi xdelah kuih raya. Lagipun kalo buat or beli..aku gak yg kena perabihkan kuih tu kang. Tapi utk spare besok2 aku bli le kepek ke, kacang ke..mana la tau ada org sudi singgah umah buruk aku ni

Kasut Raya
Woi...ko dah tua ok. Takyah berkasut raya bagai. Raya tahun lepas aku pakai sipar 10 hengget je. Ala takat kuar keta pastu napak 4-5 langkah masuk umah sedara mara..apa kejadahnya nak berkasut raya bagai. Kyra pun xde kasut raya..aku kan baru je blikan kasut dia bulan 7 aritu..lagipun ko bukan omputih merangkak dlm umah pakai kasut ** kijam ke ammi dia ni**???

Duit Raya
Ntah napa..tahun ni laki bini ni belum bernafsu lagi nak tukar duit kat bank. Belen duit dlm sampul tahun2 kebelakangan punya ada byk lagi...tapi kene cek satu2...lain2 kale sampul lain2 harga isinya..kang naya je budak setahun dapat 5 hengget yg dah skolah menengah dapat singgit.

Lokasi Beraya
Cam biasa semenjak aku kawin ni..... 1st raya mesti kat umah Mama..petang tu baru balik Alor Gajah. Keputusan ni bukan aku yg buat..tapi Mr. Kay yang buat..dia sian kat Mama. Kalo aku xde kat Semban meaning...mama sensorang nanti. I love U for that sayang. Lagipun hari get together adik badik Mr. Kay is on Raya ke-2...time tu havoc gile Pengkalan Balak.

Menu Raya
Tahun ni dah decide ngan Mama..no tosei!! but kari kambing still on as usual untuk dimakan dengan roti jala je. Tosei byk kejelah. For my sepupu sepipit, makcik pakcik..harap maap ye..tahun ni umah Kak Jah, Cik Jah, Wak Jah takdo tosei..nak makan tosei dipagi raya korang gi kodai mamak yolah.

What else missing???
ermmmmmmmmmm....i think I MISS MY BLOG hehhehe..relevantkah??

4 comments:

Mama Shaqeer Wife Khairul said...

askum...
salam lebaran...
ada kad raya untuk awak kat blogged saye yea...
sudi2lah amik...thanks...
askum..
~bye~

maryati said...

Kak sheila..ati pun x beli kasut raya lagi ni, 2-3 kali pi shoping kompleks tp setakat window shoping je, x tau la nape xde yang berkenan. Btw..nnt leh kasi x resepi tosai tu, dah lama dah nak belajar sbb ati suka makan tosai

manisz said...

shila, samalah.. aku pun raya ni tak terasa lagik bahang..

tapiii dlm2 tak bahang tuuuu.. kuih raya satu pun tk buat lagik tapi dah tempah.. baju raya 2 pasang dah siap tapi dah pakai g keje.. duit raya dah tukar pasal aku dengki tgk org opis aku sibuk order dgn akak opis ni mintak tolong laki dia tukarkan duit.. so aku tukarlahhh.. kasut raya dah beli, B belikan.. huhuhuhu.. itu pun cemas2 dah nk pakai g keje.. wakakakakakakaka..

apakah kita dah tuo? bahang raya dah tak terasa? *sob sob*

gigih aku tiap2 hari dgr lagu raya nk bagi semangat..

Marina Monroe said...

Auntie ucapkan " Selamat Hari Raya Aidil Fitri " Take Care