Ada apa itu??

Ada "ulat"..

hahahhah...itulah ayat yg second bos aku slalu gunakan bila tanya pasal baby. Soalan dia slalunya camni.. "hang dah ada ulat belum?"...atau.."bila hang ni nak ada ulat "...

Apa??? tak clear

Ye..kengkawan. Nilah buah2 cinta aku yg ke-3 sejak aku kawin. Mudah-mudahan yg ni terus kekal dalam rahim aku. Test ni aku buat sendiri kat rumah..sebab aku cam dah agak bila period aku lewat. Period aku ni jenis yg very the punctual..takmo awal atau lewat barang sehari dua. Mesti nak kuar cun2 ikut date. Jadi bila dah lewat sampai 5 hari dan aku ada rasa lain macam sikit..makanya aku pun pergilah suruh Mr. Kay bli tester kat pharmacy. Dan hasilnyaaaaaaa...alhamdullilah.

Masa aku test tu, Mr. Kay dah kuar gi jumpa member dia. Sebab aku ckp ngan dia nak test pepagi besoknya..tapi cam gatal gila tangan aku nak koyakkan wrapper mende alah ni. Sudahnya bila laju je kuar 2 garis ni aku gelabah tak bertempat. Nak ketawa ke..(kang terkejut kyra yg sudah bobom itu), nak nangis ke..nak senyum ke. Lalu dengan pantasnya aku meraba2 kedalam handbag mencari handphone. (ada mcm skrip drama tak?) Skali baru dial ada pulak fomfuan yg berckp.."you have insufficient credit".. cehhhhhhhhhh...camna nak meluahkan rasa hati ni....nak tunggu Mr. Kay rasa cam bertahun jek.

Mr. Kay balik terus ckp ngan aku.." kite x jadilah gi JB besok, sy ada kerja"... and I was like OK. Aku tak rasa frust pun melainkan rasa syukur xyah gi. Later baru aku ckp kat dia hasil ujian and dia mcm tanya kat aku 2-3 kali..betul ke..betul ke. Aku pun terasa nak jawab ala2 upin ipin...BETUL BETUL BETUL

Aku bukan taknak gi JB..tapi phobia ok. 2 miscarriages aku terjadi mungkin jugak sebab aku terlalu letih berjalan jauh. Yang first aku gi holiday ke Penang...yg second aku gi Kuching sebab adik kawin. So, skrg ni mak adalah sangat fobia utk berjalan jauh.

Apakah sebab aku minum mende alah ni non-stop makanya aku terlebih power? Hahhahahah..

11 comments:

eya said...

wah...aku plak yg teruje sheila..
akhirnye ko..jelesnye aku.

xpe2,len ari aku plak kan..huhu.

sheila,jg diri leklok,jgn wat keje berat ye.

pHat sUe said...

alhamdulillah. congratulations!.

yay another nu baby is coming. emo lak mak bace entry ni sobs.

blooming lah pas ni kan kan.

ps: aku tak puas preggy. nengok adam haris makin besar, rase mase cepat nye jalan.

takleh ke die besar cm gitu jer :)) leh aku manje kan die poreber2. singkat je mase yg tinggal tuk aku.

anyway, tahniah mr n mrs kay :d, n too kyra juga. nak boy nak boy

e_ja said...

tahniah sheila..akak doakan agar semua selamat kali ni ye..:)

JiEjAh_DeEn said...

TAHNIAHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!! :D

Sya Annur said...

omedetou! aku mcm dah hagak dah masa ko ckp blk dr tesengih2. hehe... mak suke! mak suke! pastu mak pun peknen gak next year! wah! berangan lebih, gegeggee

fadel toha said...

sudah 3 citer peknen aku dgr dlm bloglist aku...memula dgr citer ceera (c33ramoon)...pastu citer filla(kasih aleeya) pastu turn ko plak sheila...congrats..ni rezeki bulan ramadhan ari tu ler ye...

Aida Alias said...

tahniah!!!.. alhamdulilah.. tumpang happy gak.... take care aaaa

Ruby Louis said...

Kak Sheila,

I am so happy for u... sure Kyra would be excited bout it ya....
Take care

iNa said...

yey..bestnye kak..
congrats...
jage diri bebaik tau..
jgn wat keje berat2..
Insyallah ina doakan sume ok..


pstt..
doakan ina jugak ye..
x sabar nk preggy lg...

chekna said...

wah... syoknye...... congratsssssssssss.........aku pun xcited gak ni..jaga diri bebaik tau...

sheila said...

eya,
kuasa tuhan nok..try je..
usaha, doa pastu tawakkal..

choo,
tenkiu..aku tgk gender prediction..cam girl je..sbb ms aku 'tut' tu cam awal sikit dr actual ovulation date..hahahah..

kak eja,
tenkiu kak

kak jiejah,
tenkiu jugak akk..(ahhhh..rasa cam artis dah ni)

dekfa,
nanti dne pass batton kek ko, kak nor, kak liea lak yo..

fadel,
ha tulah..dlm list sy 5 org termasuk sy..tp sorang tu dah miscarriagelah pulak

kak aida,
tenkiu kak

ruby,
glad that u read my blog..since when???

ina,
tenkiu..eh ko takyah rest 2-3 bulan ke..akak dulu lepas d&c kene cuti2, pose2 smpi 6 bulan..