Cukuplah Sekali

Ni crite dah basi sebenarnya...tapi nak gak letak. Kata dah kemaruk nak berblog.

8/10/09 tu..aku balik keja agak lewat. Sampai umah babysitter yg cuma selang 2 buah rumah dari umah aku dalam 7.30 camtu. Smpai je umah dia..tgk Kak Su tengah riba kyra sambil usap2 pala dia. I was like..."eh..baiknya anak ammi" sebab sangat susah dia nak duduk atas riba kalo time dia active tak tentu hala ni.

KakSu pun ckp..dia muntah2, berak2 dari pukul 3 tadi.

Dalam hati aku berkata...patutnya dia calllah aku...just inform so that I can arrange my time. Sebab dia dah sampai stage..what goes in will definitely goes out.

Sampai rumah...cepat2 call Mr. Kay suruh balik cepat nak bawak anak gi clinic...aku nangis ok. Sebab ye..aku adalah CENGENG. Kalau anak tu demam...nangis..ngan aku2 skali nangis

Bayangkan..tak sedih ke aku tgk budak yg slalu active merangkak sana sini..tetiba2 harini terkulai camni.

Dia mampu tengok je aku snap sana2 sini. Aku ni pun gedik..anak tu tak sihat tapi tetap gak gedik nak snap2 ni..mesti time ni kyra rasa cam nak lempang je ammi dia ni kan????

Dia cuba gaklah sedaya upaya tuk grab fon aku..tp kejap tu dia letak balik kepala kat tilam.

Dalam kul 8.15 camtu..Mr. Kay sampai aku pun cecepat turun gi Klinik Mano kat area2 umah ni je. memula ingat nak gi Klinik Famili BTS tu..tapi Ya Allah..punyalah ramai umat. Mano pun mano lah...slalunya aku je yg suka gi mano ni..sbb doctornye encem. Mr. Kay angin ok..kalo aku kata nak gi Mano gak..dia tau aku suka tgk muka doctor india yg encem itu hahahahhaha.

Doctor tu kata angin...dia kasi ubat tahan muntah yg cucuk ikut montot..pastu ubat angin, cirit birit, air garam bagai. Pastu ada satu ubat tu ubat tahan muntah gak..prescription dia..BILA PERLU. So aku tanya kat budak kaunter tu..bila perlu tu camne..dia kata.. " akak bagi bila anak rasa nak muntah".. weiiiiiiiiiii...anak aku lom pandai panggil nama aku pun lagi..ko expect dia ckp apa??? "Ammi..kiya rsa nak muntah????. Bila aku tanya balik..baru dia ckp..akak bagilah sebelum dia makan. Adoyaiiiiiiiiiii...

4 comments:

e_ja said...

akak faham perasaanmu ittew sheila..rasanya bila ank sakit klau boleh kasi jelah sakit dia tu kat kita..huhu..

iNa said...

alahai...ade ke gitu.......bole plak bile rase nk muntah...kyra bukan tau ckp lg...sabar je la den...


kyra..
dh sihat lom??

eynda said...

Susah hati kan kalau anak tak sihat....eynda pun kalau anak baru je start nak rasa tak sihat, eynda dah cuak...tambah2 kalau sakit yg buat diaorg tak aktif....sedih sangat...tapi kyra dah ok kan...alhamdulillah :-)

sheila said...

kak eja,
ye kak..
kite kalo cirit birit ke..muntah2 ke..punyalah x selesa kan..

kite buleh gak ngadu kat laki ke..dia cuma tau rengek2 je..

ina,
nampak dah ok..cuma skrg ni dia o-oit lebih byk cair dari yg keras2 tu..

eynda,
dah sihat dah..dah buleh merangkak laju2..tp tang o-oit tu tetap ada