Happy 10 months baby

Today she turns 10. Not 10 yrs.. sbb ammi & abah pun baru je kawin 5 tawon...tapi baru je 10 bulan. Ammi happy dengan adanya Kyra dengan Ammi for all this while. Gelak Kyra, nangis kyra, kenakalan kyra...sume tu buat ammi happy.

Banyak dah yang Kyra blajar stakat 10 bulan ni..

1) Kyra dah buleh salam abah & ammi bila kitorang nak gi keja. Tapi bila part cium tangan tu kalo boleh tangan2 kitorang dia nak masuk dlm mulut.

2) Kyra dah buleh wave kalo kita sebut bye-bye..

3) Kalau dia nampak kakak Alya dia..otomatik dia sebut ATAK. Apakah itu maksudnya kakak??

4) Pukul 7pm je dia dah pandai pergi ke dapo...pastu sebut mam mam mam...jadi ammi dia yg bermalas-malasan baring tgk tv tu..sila angkat kaki ye...anak dah lapar dah tu

5) Pastu sekarang ni habit dia..tengah2 malam (eh kul 3 pagi camtu..tu malam ke?) dia mesti jerit. Jerit stok macam kena cubit..padahal dia nak susu. Ngengada tau..sib baik ammi & abah lom ada sakit jantung..kalo tak mau kejung 2-2 kat atas katil.

6) Kalo nangis sekarang ni..mesti macam nak jerit2. Pastu nganga mulut besar2..rasa nak pang je..

7) Dia jugak dah berjinak2 ngan anak2 patung..yg agak2 girly sikit. Dulu dia baling je mendealah tu sume. Tapi still..remote control tetap no. 1

8) Gigi kyra baru tumbuh sebatang. Tu pun tumbuh belah atas dulu.

9) Bab makan..sekarang ni kalo wiken aku kasi dia makan nasi lecek + sup telo or ayam or ikan yg aku dah hancur2kan. Tapi bila kat umah bbsitter still bagi makan bubur. Susah nak harap org lain jaga anak kita macam kite jaga sendiir.

10) Kyra dah buleh menapak dalam 2-3 langkah. Tapi kengkadang baru selangkah dia dah duduk.

11) Sekarang ni bukan aje abah dia dia panggil ABAH. ngan ammi dia pun dia panggil abah gak.

Kyra dan ballon snow white dia. Boleh tak aku ckp mende ni Cinderella hehehhe..laki aku lagi kena character cartoon dari aku rupanya.

Kyra dan patung upin dia. Terpaksa beli kat jusco sebab bila dia nampak je benda ni..terus dia ketap gusi ala-ala geram gila camtu..pastu dah pegang xmo lepas.

Patung cinonit ni pun dia dah nak main gak. bila battery dia dah abis..dia dah xleh nak jalan baru dia nak..dulu...dia main tendang2 jek

See...sangat suka gelak, nangis nganga mulot besa2

Tempat main yg paling diminati. Ammi main laptop sebelah sini...kiya main laci belah sana. Huh..dugaannnnnnnn.

Apa pun perangai kiya..ammi & abah tetap sayang kiya. Kiya permata hati abah & ammi.

***********************************

Sebenarnya ada lagi cerita pasal kyra ni dan jugak peristiwa menarik hari ni..tapi aku rasa nak biarkan rahsia dululah..hehhehe

5 comments:

eya said...

cpt plak ms berlalu,da beso kan shiela..bestnye ko.

eh ko nk tau? akk da jumpe dokte smule..hahaha...lame siut aku x mai klinik sjk operate ritu. siap staff dia kate,da setaun br nmpk muke.

kesimpulannye,sggh la x best..doc soh aku wat IUI. pdhal tujuan aku kesitu mmg nk IUI pon. hahaha..sj nk tgk,mn tau kut2 doc ade cdgan soh aku rileks2 lg ke.

eynda said...

Comelnyer kyra ni...hidung mancung :-)

manisz said...

rambut Kyra dah panjang lahhh.. wahh.. tomei2.. nnti ek Kyra.. lau Aunty Sham dpt beli tiket konsert CT Nurhaliza november nie.. kita jumpa ok!

yaya said...

of course comel..tgk la maknora dio

sheila said...

eya,
abih ko buat tak? brapa kos IUI tu?

eynda,
thanks..kembang terus ammi dia ni

auntie sham,
nanti kiya nak jumpa auntie..miss u auntie

yaya,
yaya mmg comel..tp kiya lagi comelkan??? baik ngaku