:: Iklan :: Kek Batik

Tukang buat kek (ke ko chef nyiah??) ni is my coursemate masa kat ITM dulu. Accidently we met after so long kat Facebook. That is the good thing about FB ni kan..menghubungkan mana yg dah lama terputus.

She is now into a part time cake business and she only sells Kek Batik. Sebab menurut dia..ni je kek yg dia tau buat..and she bakes it with full of respect and love.

I bought this cake for my open house...and guess what..simply delicious. Terasa rugi beli 1kg je..if I know this will be the taste I'd rather by 2kg instead of 1.

Aku rasa pun time potong2 tu..nak makan banyak kang takut tak cukuplah fulak utk tetamu2 yg nak datang..jadi masa tetamu makan tu mak mcm cover telan air liur ok.

Gamba ni aku cilo dari blog dia je. (Pandangan atas)

pandangan tepi..jangan kata itam tu buruk ok...itam itu menawan. Kalo tak takkanlah ada lagi itam2 si tampok manggis.. ada ke lagu utk org putih melepak?? hahahaha..

Kek yg telah dipotong.


So, sesapa yang berminat bolehlah berhubung terus ngan Pn. Hani ni...kat 012-356 8055

Harga:
biasanya cake diletakkan dalam container yg buleh masuk microwave tu..

600 grams: RM18
1 kg: RM34 (termasuk delivery)
2 kg: RM60

eh tetiba aku blur pasal harga dia...kalo nak tau lebih lanjut layarilah blog Hani kat http://chepearl.blogspot.com

dia jugak ada buat cake dalam bentuk yg sesuai dibuat hantaran, souvenir ataupun apa2 majlis.


SEKALI CUBA PASTI NAK LAGI...I BET YOU.

**********************************

Mungkin ramai yg kata ... alah takat kek batik tu senang je nak buat. Ye mungkin senang tuk korang sebab korang reti buat kek..tp utk aku...susah ok.

5 comments:

eynda said...

Thanks bagi link...kek batik dia nampak cantik & kemas...nanti boleh try...eynda dulu2 pernah buat gak tapi baik beli je hehe...senang hidup :-D

manisz said...

eh mana gambar2 open house?

sheila said...

eynda,
mmg sedap, pastu senang nak kuar dari bekas dia..x melekat ke..nak potong pun x melekat2..

shud give a try..

sham,
sebijik gamba pun xde nok..mak lupa..almaklumlah tuan umah bizi

Sya Annur said...

kdg bnda yg senang konon reti sgt2 nak buat nih, rajin sgt ke nak membuatnya? haha... kalo boleh oder, baikla ngoder... kan? kan?

sheila said...

dekfa,
hidup dekfa...aku malas wei nak melecakkan dapo aku..nak kuarkan oven aku..dapo aku bukan besar sgt pun nak letak sume mende secara permanent hehhe