Thank you Sayang

Aku sebenarnya dah lama mintak kat Mr. Kay suruh cari getah utk mesin jahit aku. Mesin jahit lama tu ex-officemate aku, Kak Seha yang kasi..tapi biasalah...Mr. Kay tu manjang lupa je nak bawak mende yg rosak tu..sudahnye bertahun2 mesin jahit tu duduk terperap kat rak.

Aku ni bukanlah pandai na menjahit..tapi penahlah jugak pegang mesin jahit. Alah masa form 2 & form 3 dulu kan penah menjahit. Masa form 2 aku ingat lagi aku jahit bag. Bag yg dlm tu ada span nipis. Pastu masa form 3 pulak kitorang kene jahit baju kurung kedah. Kira bulehlah tu menjahit.

Kenalah rajin pegang mesin tu..barulah buleh excellent. Cam bagus je cakap aku ni..

Aritu balik keje aku tgk kat seat blakang keta ada kotak. Rupa2nya Mr. Kay belikan aku mesin jahit. Jenama bodoh2 je..GENKI. Kalau kat luar aku xtaulah brapa harganya..tapi sebab ada org offer..3 barang RM250 je..Mr. Kay pun rembatlah apa yg dia rasa dia nak. He took sewing machine ni, air purifier ngan mende ntah satu lagi..barang tu lom ada lagi. Tapi mende ye..cam x puas hati lak bile tak ingat ni.

Kira roughly satu benda ni dalam 80++ lah..berbaloilah tu. Kalo cepat rosak pun xdelah nak ralat sangat.

NIlah dia. ni time lom bukak kotak lagi

Buleh jahit 16 corak katanya. Tapi aku lom cuba satu hapa pun lagi.

Nanti kalo dah ada hasil aku tepekkan kat sini ok. Aku kene gak hasilkan something..yelah org dah belikan..kene hargai. Kang kalo aku perukkan jugak..mau sapa hapah pun dia x beli lagi pasni..fengsan mak

4 comments:

yaya kiyya said...

wahhhh..dpt mesin jaik..
t yaya leh tumpang menjaik tudunn..
heheheheh

eynda said...

Dah dapat hasil jahitan?? Hehe...rajin ye nak menjahit....eynda ni tak tau la tangan jenis apa...memang tak minat nak pegang mesin jahit...nak jahit butang baju pun jenis tak sabar hihi...

manisz said...

weih.. boleh tolong jahit baju kurung sepasang??

sheila said...

yaya,
ammi lom buat apa pun ngan mesin tu..ammi kata nak jait tudung sila datang umah..pastu bwk kfc ke, donut ke..

eynda,
lom ada hasil lagi..tengah keliru lagi..

sham,
hahahhaha.....jait lurus pun lom tentu lurus lagi aku ni..