Aku Semakin Sihat

I had a long holiday. Mula2 tu aku amik 2 weeks AL sampai ujung tahun. Tup tup Sunday 3/01/10 tu..aku ter'bleeding'lah pulak. Cuak gak time tu. Macam2 rasa / perasaan muncul. Seriau, takut, gelabah sume ada. Plak tu rasa sakit sgt kat ari2 aku. Fuhhhh dugaan.

Pagi Isnin aku walk-in gi Klinik Dr. Hamid Arshat..yelah jumpa dia je senang..he has all my records, pregnancy history..takyah nak explain2 panjang lebar. Tapi tulah..aku lupa lak nak call. Setiap Isnin ngan Kamis doctor kat Hospital Pantai. Kenalah aku datang belah petang plak. Sib baik time tu bleeding dah xde. Cuma sakit perut tu still ada lagi.

Buat ultrasound, baby ok..heartbeat ok. Development pun ok. Tinggal lagi uri aku kebawah, pastu ada urine infection. Tu yg aku malas nak dokong anak dara aku tu. Dia tu nampak je cam kurus..tapi berat dia dah 9.79kg masa aku last timbang 30/12/2009 aritu. Tapi bila x dokong sian lak kat dia..merengek2.

So, memandangkan sekarang ni keadaan dah jadi camni..aku stop dokong2 kyra..or buat kerja2 berat kat rumah ni. Sume keje rumah jadi keje Abah..walaupun tak bersih aku redha.

Hopefully, everything will be fine.


Budak kecik ni dah pandai skrg ni. Kalo kita marah je dia...dia mesti sebut Baabyyyy..agaknye dia nak ckp dia tu still baby kot..geram je

4 comments:

manisz said...

uishhh take care ok.

ni se lagik.. pesal ko tk letak gmbar ko preggy..? aku tk penah tgk pun lagik.. acer tayang sikit perut and body mantop ko tuuu..

iNa said...

Lama kak x update blog..
mesti xde mood ni kan..

huhuhu..
bleeding kak..
seriu gak kan dgr2 bleeding ni...
lg2 la kita yg ada history ni..

tu la..
ina pon x mau dukung nabila lg dh...
risau...

kak..
jaga diri bebaik ye..
jgn stress2...rileks je..ok??
semoga semua berjln lancar...

sheila said...

sham,
nanti2lah mak tayang gamba..
ni perut pun lom brapa nak nampak...geli siut nak amik gamba

ina,
sama2lah kita jaga diri ek

eya said...

bgs la x wat keje berat2,bio abe buat..hehe