Camne Nak Hilangkan Parut KALAU....

Kaki anak2 korang ada parut tak?

Kaki Kyra sangat mudah berparut. Sume parut2 tu hasil dari gigitan nyamuk. Sian dia..muka comel (prasan tak ammi dia ckp anak sendiri comel??? akkakak)...tapi bila sampai kaki FAIL!!! Dah macam kene kudis pun ada aku tengok.

So, aritu masa gi Guardian..tanya kat Promoter situ, dia suggest guna bio oil utk hilangkan scars..dan katanya utk stretch mark pun buleh gak.


Maka tanpa berpikir panjang..ammi buat bodo je amik satu botol. Botol yg kecik je. Skali time nak bayar tu cam terkujat gak..apsal mahal benar harga aku bershopping kat Guardian ni..tak penah ok aku blanja sampai dekat RM70. Rupa-rupanya harga minyak yg secoit itu adalah RM32++.. wahahahhaha.. silalah hulur duit ye Abah. Awak nak perut saya comelkan??? Awak nak kaki anak awak pun comel jugakkan??? hohohoho..keji tak bini Mr. Kay ni??

Tapi masalah aku ni ialah..AKU TIDAK KONSISTEN DALAM MENG'APPLY'KAN MINYAK TU KAT KAKI & PERUT AKU. Camno gayo eh tu????

4 comments:

chekna said...

tu pasal aku xsuka g guardian, jgn kata berpuluh, beratus RM pun bleh abis.. ada je nak beli...
hahaha.. samalah cam aku, xpernah nak consistent, jap pakai jap xpakai..
smpai skg ada lagi bio-oil tu,beli sebotol je, smpai ziyad dh nak masuk 20mths still xabis2 lagi..
bebudak mmg camtu, ziyad pun ada gak parut bekas nyamuk gigit. tp lama2 cam ilang sendiri. biasa aku letak minyak tyt je..cuma ada 1-2 parut yg xilang lagi pasal tangan dia suka sgt garu, kena gigitnya kecik je.. bila dah kena garu cam kudis je..

Sya Annur said...

bio-oil mmg best, tp mahal laaaa... tak pun zam-buk. tuh pun ok gak. xpun nutri rich oil nutrimetics. 3 tuh je la yg aku penah guna pun

sheila said...

ina,
abih ko xde stretch marks ke?

dekfa,
let me see the outcome of bio oil first..kalo mujarab aku continue..kalo tak aku tukar

chekna said...

Awal2 pegnent dulu aku guna palmers. Pastu masa perut dah besar guna Bio-E ke apa tah nama dia, beli kat hospital aku check up dulu, tp harga giler mahal..lagi mahal dar Bio Oil tu. Bio oil tu aku start masa pas pantang kot. tp tu la.. jap pakai jap xpakai. so far, stretch mark masa pregnen byk dh ilang, tp pastu rasa cam ada balik pasal tetiba je berat turun mendadak, lagi kurus dari zaman sekolah tau...tu la ingat nak kena sapu lagi la..