Vitamin for Infants

Sekarang ni Kyra has loss her appetite and this really worries me.

Her last weight was 9.79kg...and now Mr. Kay kata bila dokong dah rasa cam ringan sikit. Aku dah lama x dokong Kyra since aku bleeding aritu.

Dia cuma nak makan
  • nasi lemak @ nasi yg guna beras wangi (demand wooo)
  • carrot
  • putih telur (tp very small portion of it je)
  • BISKUT MARIE..(ni ko kasi sehari 50 keping pun dia bleh telan)
  • susu (tp nak abiskan 4 oz pun adalah sesuai yg sukar). Sepatutnya umo 13 bulan dah boleh minum brapa oz ye?? aku lupa nak tanya Paed dia...
  • mihun sup (tp itupun kekadang dia refuse gak)

tengok kat tangan dia..BISKUT MARIE. Farley Rusk yg aku bli tu aku jelah yg kena abiskan.. dia xmo dah

Any suggestion tak on what I should give her in order to stimulate her appetite???

Sapa pernah try Appeton Lysine Syrup??? ok tak??

Silalah bantu...Ammi Kyra sangat buntu bila time nak bagi Kyra makan... and seriously..aku jadi cam emo sikit sbb risaukan dia yg xmo makan ni and same goes to Abah. Macam2 kitorang try belikan utk dia..tp still BISKUT MARIE itulah pojaan hatinya.

5 comments:

Tijah said...

sonang yo tu...

petuo eh...

bawak makan kek victoria stesen hari2

Sya Annur said...

kalau anak aku, syahmi mmg xsuka mkn, so aku xla risau sgt. tp dia sgt suka mnm susu. dulu nak mkn spaghetti je, aku buat derk je la. hehe... skarang 2 beradik tuh mkn lauk je, nasik sejemput pun xmo gak. ikut mood laaa, kalo mood mkn, makannnnn je keje. kalo tak tuh, 2 hari xmakan apa pun penah. aku tanya dr, she said, kalau anak u sihat, xsakit, aktif, then xyah la risau sgt. continue bg mkn, cuma the more ko paksa, lg dia refuse laaa.. tp tuh anak2 aku laaa... lain bdk lain caranya :D

sheila said...

kak jah,
wohoooo..tercokek abah eh. tp masalah problem eh..den pon lom ponah jojak kaki kek VS tu laie...jakun kan..

dekfa,
she's active tp ttg gak risau kalo anak tak makan huhuhu

babyluv_ayang said...

kyra semakin chubby ler, sheila...geram tgk pipi dia....ada lesung pipit lagik....

Ms Pearl said...

babe! ini paling bahaya dulu marissa susah makan lepas tu aku bagi makan spageti! skang tiap tiap hari nak spageti heheheheh cuba la

spageti carbonara or bolognise yang chicken punya not daging.. :P