Bila Abah Takde

Wiken early March aritu Mr. Kay is out of KL. Dia ada job Karnival Felda kat Trolak. Ni roadshow ala2 Jom Heboh gak ni. Kenelah dia ikut Karnival tu from 1 location to another.

Nak buat camnekan..sampai bila nak makan gaji. So, kenelah buat job sendiri bagi menjamin sumber kewangan for future. Dan untuk jaminan yang lebih kukuh..sang isteri perlulah berkorban waktu.

Biasanya kalo Mr. Kay nak gi outstation dia mesti hantar aku balik umah Mama. Sebab dia kata kalo dia tinggalkan aku ber2 je ngan Kyra kat KL nak nak aku tengah preggy camni..hati dia x tenang. Tapi kali ni aku paksa dia untuk tak anta aku balik Semban. Aku nak berdikari sendiri...berdua. Full stop.

Makcik kecik ni pulak..ada masa ok..ada masa dia buat hal. Jadi aku kene berlakon jadi "ibu yang garang"...biar dia dengar cakap aku. Time tido dia pun dah ke-laut. Sibuk nak main je.

Sebab aku dah buat muka garang...makanya tertidolah puteri ini. Dalam pada takut tu ada gak hati nak main senyum2 ngan aku. Bila dia senyum aku rasa nak gelak..sebab cam cute je rasa..tp mak berjaya ok... boleh jadi pelakon aku ni.

2 comments:

chekna said...

sama la anak teruna aku...tinggi suara skit pun xheran. lagi gelak sengih2 ada la..bila ayah dia marah tau muncung plak..tensel tul

tengok puting kiya tringat kat ziyad, sib baik dah free pacifier skg.

sheila said...

samalah..
walopun dia manja ngan abah dia..tp bila abah marah dia ttp dengar..bila ammi dia yg marah..dia buat derk je