Sambal Gesek

Dah lama aku tak letak gamba masak2 kat sini. So, harini saje je gatal lebey nak tepek.


Bahan-bahan

** Cili Padi
** Ikan bilis
** Bwg Merah
** Belacan

Cara-cara

1) Goreng dengan minyak sume bahan2 tadi. Cili tu goreng last2 tapi jangan lupa tutup kuali tu..kang meletop2 mak tak jamin.
2) Tumbuk sume bahan yang digoreng.. ikan bilis bubuh last2..tumbuh ala-ala je
3) Kacau2 kasi sebati..dah siap
4) Makanlah sampai berair idong tu..jangan lupa sediakan tissue. Hahahahha

6 comments:

iNa said...

kak..
ian kan sejak ngndung ni mmg suke sgt mkn pedas2.....cili api tumbuk mkn gitu pun best...huhu..

sheila said...

ina,
samalah..mmg sebelum peknen suke makan pedas..tp bila peknen ni pedas tu cam xtra sikit..bila letak cili dos biasa rasa cam alahai..xdo rasa langsung

chekna said...

amboi..buyung2 pun makan pedas lagi tu..

Aida Alias said...

memang sedap... mkn dgn nasi panas.. ada lauk kangkung goreng belacan lagi syokk

sheila said...

chekna,
aku xlehlah makan x pedas ni..

kak aida,
best best

zh-ena said...

ena pun suka wat nie
klu takder iade nak masak
goreng jea la nie

mkn pasti bertambah2