kat mana aku nak branak?

Last week gi buat check up. Mula2 tu plan nak bersalin kat Pusat Bersalin Ibukota...kat area2 Jalan Ipoh tu sebab the Doctor is recommended by my 2 in-laws. Dr. Abdul Onny Yahya namanya. Tapi hampa uollss...Pusat Bersalin tu dah completely shutdown due to what pun aku xtau. Jadi kenelah cari tempat lain.

Kat Klinik Dr. Hamid Arshat tempat aku slalu gi cek up tu xde bersalin2. Kalo nak Dr. Hamid ni jugak yg sambut baby ko...ko kenelah gi kat Pantai Bangsar. Tapi gile menangis aku dengar kos utk normal delivery. It's about 5k. Terasa cam nak pengsan berkali2.

Dah terlanjur kat area Jalan Ipoh..gi jelah terus ke Damai Specialist Hospital tu. Tapi dorang xnak terima aku sebab aku tak start buat check up ngan dorang and after all aku dah about 30wks pregnant time tu. So hampa lagi.

Selepas hampa kat Pusat Bersalin Ibukota dan Damai tu..aku gi plak kat Al-Islam Specialist Hospital Kg. Baru. Dulu namanya Kg. Baru Medical Centre..camtulah kot. Tapi aku tak brapa sukalah cara dia explain aku pasal package tu. Dia x buleh nak jawab. Pastu kebanyakkan jawapan dia adalah jawapan yang kurang pasti...sikit2 kurang pasti. Helloooooo ko duduk kat Front Desk tapi manjang kurang pasti je..apekehenye yong. Hampa dalam kemarahan disitu.

Malam tu aku cam xbleh nak tido..sebab pikir nak branak kat mana. Before ni ada gak yg ckp branak je kat spital kerajaan. Tapi aku nak gak menghabiskan duit laki aku... apa faedahnya dia keje siang malam pagi petang kalo bukan bini dia yg perabihkan duit dia...hohohoho. Lagipun ni first time aku nak branak...apakah aku buleh peknen lagi lepas ni??? Jadi nak gak rasa branak kat tempat yg agak best dan selesa.

Besok pagi tu gi lah pulak ke Pantai Cheras Medical Centre. Dekat je ngan area rumah aku. Dan yes...dia terima aku and pakej dia pun masuk akallah jugak. Pakej normal delivery cuma RM1950. Affordablelah kiranya. So from now on my obgyn will be Dr. Suriati Akmal Mahari. The one and only Malay Obgyn yg ada kat situ.

Aku prefer doctor Islam sebab pengalaman aku sendiri. Masa aku operate kat HUKM dulu...pakar bius tu chinese. Ada ke dia suruh aku nyanyi sesama ngan dia sebelum dia cucuk kasi pengsan aku. Tapi sib baik aku tak ikut ok... aku sempatlah ngucap. Masa aku operet kat Dr. Hamid Arshat best..siap suruh aku selawat, ngucap..doctor pun start sume mende ngan Bismillah.

8 comments:

sayangsayangibu said...

semoga semuanya selamat...tak sabar nak tengok adik kya..kya pun tak sabar mahu jadi kakak ;p

Filla ~ Kasih Aleeya said...

hah.. tul2.. kalo boleh carik ler doc islam.. leh ler bedoa sama-sama.. dari suh ko menyanyi sesama.. ingat aper? karoke ker??? hahaha.... ok ler pantai cheras tu bih kurang demc shahalam tu harga for normal delivery.. (tak silap aku ler).. weh sile rajin sket update blog..ada gak bahan bacaan aku yg kebosanan nih!!!

sheila said...

kak jaja,
insyaallah kak..

filla,
aku mls siut lately ni nak update blog. aku leka main game kat FB hohoho

Sya Annur said...

elokla decide nak beranak awal2. n dgn dr islam, ko yakin sket. hehe.. tu sbb la aku blk somban gak bilo checkup n nak besalin :p ke sbb aku manja? hahhaha

Ms Pearl said...

heheheh kelakar siut tang suruh nyanyi sama tu hahahahahahahaha

anyway.....di mana jua kau bersalin inform la leh la aku melawat insyallah.....

chekna said...

aku pun sama... n hubby aku plak tambah satu lagi kriteria, doc pompuan muslim... cam doc yg sambut aku bersalin dulu tu pun mesti start ngan bismillah...

dah giat ber'fb' blog dianaktirikan..dah bersawang pun..

sheila said...

dekfa,
anak omak konolah duduk bawak tiak omak...tak gitu

hani,
klakarlah ko..tp time tu aku rasa cam nak sepak je Doc tu..aku dahlah cuak..dia srh lak aku nyanyi kan..

ina,
sebelum smpi ofis..niat tu adalah nak update..tp bila dah sampai je..on pc terus msk FB..camno nak buek tu

Ms Pearl said...

hahahhahahahahahaahhaha

kalau aku kan nox dia suruh nyanyi aku ketawa terus! hahahahahahhhha


bengong apa doktor tu hahahahah
orang dah la cuak suruh nyanyi habis la sumbangsih terus! hahahahaha