Ammi's Preparation

Saturday, after gi buat check up....terus selesaikan misi-misi tertunggak.

First skali gi melantak. Gila lapar dah aku. Pagi cuma minum a cup of coffee pastu terus gi hospital...sambil mengalas perut dengan satu bar chocolate. Time brunch tu..ha amik ko..gila tamak aku makan.

Lepas "brunch"..terus gi Jln Masjid India. Cari kain batik. Sampai je situ aku tak turun sebab Kyra tengah syok tido lepas kekenyangan. Skali kain yg Mr. Kay pilih coraknya seperti di atas. Dalam banyak2 tu yg aku leh terima cuma yg kale itam tu jelah. Tapi nasib baik time pantang duduk rumah je kan..


Pastu terus gi Mid Valley. Terus je gi tempat2 yang sepatutnya...sebab aku cam dah malas nak jalan. Perut rasa cam cucuk2 kat belah kiri bila jalan tak hengat donia.

Gi MomCare's & Mothercare. Compare lebih kurang...dan akhirnya aku beli je kat Mother Care. Aku amik yg manual Breast Pump je. Tu pun dah rasa nak tercekik. Tapi since tukang bayar kata ok...aku on jelah. Lagipun aku tengok kalo beli yg electric tu...bila kat ofis kat mana lak aku nak cucuk plug tu...kat dlm bilik semayang bukan ada plug point pun.. takkan nak buat depan public hohoho

Aku amik yg complete ngan bag skali. Senang. Tapi extra storage plastic tu aku lupa lak nak beli

Bab pad ni..aku sebenarnya tak sure nak beli pad yang mana. Nak beli maternity pad ke atau yg biasa je. Tapi tgk yg Pureen Maternity Pad ni ada pelekat aku beli jelah. Kalo yg tali2 tu x reti aku pakai..rasa cam nak tertanggal je. Agak2 tak selesa jugak sok...pandai2lah suruh Mr. Kay cari yg lain

Ni adalah toiletries aku. Ye.... aku mmg feeling cam baby sket sebab tu kat rumah pun aku pakai mandian Kyra time mandi. Yang dalam contact lense container tu bukan c/lense ye...itu adalah pencuci muka.

Aku ada gak beli nursing bra...time beli tu tak test pakai pun sebab fitting room cam gile kene bratur. So main agak2 je. Skali bila dah sampai rumah...nak kancing pun nggak buleh. Jadi perkara ni masih "Unchecked" lagi. Huh.

Setakat ni tu yg dah settle.

Yang masih belum setel
1) Jamu (will get my along to buy for me)
2) Tukar itu nursing bra
3) Bila nak me'listing' camnilah selalunya...aku lupa. Tapi takpe..list sebenar dah siap dah

3 comments:

chekna said...

wah... banyak dah ready nampak??? mesti xcited & xsabar kan?
pump tu mahal skit xpe, asalkan berbaloi2... lgpun breastfeed ni kan bagus, jimat pun jimat, bayi pun sihat, ammi pun senang nak slim melim nnti...

sheila said...

yelah ina...mama aku dah bising dah..

dia kata patutnya bag2 tu sume dah ready dlm keta je..senang

delyla said...

maternity pad mmg nk kene pkai byk nti... itu lebih selesa kot nk tampung darah yg melambak2 nti...
so xde la jap2 nk g toilet tukar... letih woooo lebih2 lg kalu normal... rsa cm malas nk tukar2 pad aje... malas nk kencing pun ada...