Check Up at 35th Weeks

Sepatutnya aku kene gi check 14/05/2010 aritu. Tapi lebih kurang kul 12 assistant Dr. Suriati call kata petang ni Dr. ada emergency operation. So, aku kasi date baru 18/05/2010. Sekali hari Selasa tu..aku lak yg x boleh nak pegi. Tender aku yang patutnya siap pagi..sampai ke petang x sudah2. Sangat geram.

Plan nak gi hari Khamis lepas check out dari Hotel..pun x dapat gak sebab Dr. dah ada scheduled operation. Huh..banyak gila dugaan nak cek kali ni. Last2...aku set ari Sabtu jelah. Mr. Kay ni slalunya susah sikit ari Sabtu sebab dia banyak xtvt.. ada event sana-sini. Nak taknak kene ikut. Asyik aku je nak ikut jadual dia...skali skala apa salahnya ikut jadual aku lak kan...

Progress Ammi
  • Berat aku naik 1kg... jadi aku adalah 65kg sekarang ni
  • Kencing ok..normal
  • Tekanan darah dah back to normal 120/80. Last month 100/50
  • Tapi aku still rasa cam nak pitam2 kengkadang tu..mungkin sebab cuaca panas kot. I kan dah biasa duduk kat kawasan North Pole gitu... ahakssss
  • Masalah kebengkakan kaki..susah nak ckplah. Kengkadang nampak cam bengkak..kengkadang cam ok. Itu maknenya bengkak kaki aku x serius..hehheh buat andaian sendiri.
  • Kuantiti air ketuban ok

Progress Baby

  • Kedudukan baby ok
  • Still tak dapat nak tengok muka baby sepenuhnya. Part of his face cam terlindung ngan uri. So, it will be SURPRISEEEEEEE
  • Berat baby tak ikut graph. At 35wks he weight only 2.15kg. Kalo aritu within 2 weeks berat dia naik dlm 500 grams camtu..kali ni after 3 weeks naik about 250 grams je.
  • The rest are ok
So, this is me. Measuring tape IKEA tu sampai kat 39" je..maknanya ukur lilit aku is more than that.. Huhuhuhu. Look at my finger. Cincin tunang itu masih lagi disitu...menunjukkan apa puan-puan??? Ye menunjukkan jari2 aku masih KURUS. hahahhaha

Nguah nguah nguah.

Buat masa ni pusat aku masih ok lagi. Takde tanda nak terjojol. Tak sia2 pusat aku bukan main ke dalam lagi. Orang slalu kata kalo pusat dalam maknanya kawin ngan org jauh. Hohohoho..jauh sangat kampung laki aku tu.... pusat along aku pun dalam gak... laki dia org sebelah taman jek. Jadi teori itu adalah tidak boleh dipakai sama sekali.


Next check up 4/6/2010.

No comments: