Kyra at 17 months

21/05/2010...genap umo budak kecik ni 17 bulan.

Development

1) Sangat suka pegang pen, pensil, kertas...gud girl. Tapi ammi adalah agak risau dengan dinding hehhehe

2) Dah pandai peluk, cium Upin dia. Dulu main pijak2 je

3) Dah pandai acah2, lari2, buat muka nakal especially time nak pakaikan diapers. Dia ingat orang suka agaknya dia bolen2 kat dalam rumah...

4) Time makan dah taknak duduk kat bawah. Mesti nak naik duduk atas high chair dia tu. Agak2 time dia nak makan biskut tu aku nak baring2...tak dapek do

5) Dah pandai sebut "tido", "tutu". Yang geramnya bila aku sebut susu dia sebut "nenen"..bila aku sebut "nenen" dia bergado sebut "tutu"... apakah itu percubaan untuk menyakat ammi??

6) Suka panggil abah dia ammi. Hahhahaha..padan muka abah..dulu dia panggil ammi "abah"... time tu abah gila belagak...sekarang..RASAKAN.

7) Bab makan ni... still ikut angin dia. Bila dia rasa nak makan... sampai tak cukup2...tapi bila dia taknak....sesudu pun dia tak jamah

8) Dah pandai marah2 skrg ni. Agak2 bila abah & ammi buat bodo je ngan dia...dia cam membebel dlm bahasa dia. Siap mata2 skali dia kasi jeling. Hohohoho

9) Dah susah nak suruh dia kiss. Dia kasi pipi dia je. Waaaaaaaaaaa...ingat dah besar sangat ke?? Tapi ada ammi kesah??? Ammi kasi paksa gak suruh dia kiss

Banyak lagilah...tapi aku yg malas nak taip. Hehhehe..buleh camtu?

2 comments:

chekna said...

wah.. anak dara sheila sudah semakin membesar.... bleh la tolong ammi dia jaga adik nnti kan..

sheila said...

mmg dah besar, dah nakal, bab jaga adik tu..agak kurang pasti hehhehe