Mother's Day Treat

Happy Mother's Day to all the Mothers out there.

Ucapan aku mmg dah basi...tp setiap hari adalah hari Ibu...setiap hari adalah hari Bapa. hehhehhe

Kitorang adik badik aritu plan bawak mama gi makan kat PD. Along kata tempat tu best so why not give a try. At first Mr. Kay ajak gi makan kat Alai...tp aku kata next time jelah. Aku rasa kurang selesa sket aritu.

So, off we go to Pasir Panjang Port Dickson.

Nilah tempatnya.

How to get there?
Gi je ke PD tu... until you reach Pekan Pasir Panjang. If you're from Seremban...this will be after Telok Kemang, Tiara Beach Resort sume tu.

Dah sampai pekan Pasir Panjang tu nanti nampak ada Caltex...so sila tajamkan mata korang kat situ. Nanti ada satu tokong Cina kat depan and you have to turn right sebelum korang terlepas tokong tu. Ikut sign board Kolej Uniti Pasir Panjang. Nanti korang nampaklah tempat makan ni.

Aku tau..direction yg aku kasi ni cam hampeh..tp kacang jelah nak gi sini.

We chose kedai yang paling tepi on right side. Along kata yg tu paling best.

Abaikanlah kualiti gamba2 yg aku snap ni. Kamera HP aku ni dah kaput. Apsallah takde hari Isteri..leh gak aku mintak tipon baru ke...wink wink

Black Pepper Crab. Along kata masakan doarng aritu tak sesedap mcm masa dia pegi dulu.

Jenahak Stim Halia of coz jadi pilihan aku ngan Mr. Kay

Kangkung goreng blacan

Pari Bakar. Jangan tertipu. Ikan tu takdelah hangit ke apa..tp kamera aku yg masalah...

Ada lagi kitorang makan... Siakap 3 rasa, sotong bakar.

Overall..tastenya adalah not bad. Harga total makan+minum for 5 adults and 3 kids cuma RM214.00 camtulah......

Psstttttt: Aci tak makan2 bersama keluarga tapi gamba keluarga sekeping pun xde

3 comments:

Sya Annur said...

arrgghhh!! kenapakahhhh!! haritu maso den poie pd xtau nak mkn kek no. huhuhu

sayangsayangibu said...

bosar tui si pari tu,sekor ye
sodap cicah ngan sambal kicap tu kan?

chekna said...

makan le puas2 shiela, esok ko bersalin telan air je nnti tengok org makan best2!!