Tabiat Pemakanan

Semenjak peknen ni banyak gak mende yg aku tak brapa nak makan aku makan. Yang aku sangat gile teruja nak makan jadi tak lalu.

Contohnye...dulu tiap kali lunch mmg aku hadap cafe kat bwh ofis ni je. Layan western fud dia..tp semenjak preggie ni..nak jejak masuk kedai dia pun aku x lalu. Ada satu feeling yg tidak enak muncul bila tiap kali member ofis aku ajak makan kat situ.

Pastu skrg ni aku dah makan petai ko. Dulu kalau makan sambal udang petai ke..sambal ikan bilis petai ke..petai tu mesti aku asing2kan...sekarang ni aku blasah je makan. Sampai Mr. Kay pun pelik gak bila aku order suruh dia belikan "Mihun Goreng Sambal Petai".


Lauk-pauk pulak keutamaan pada yg pedas menyengat. Sambal gesek tu aku buleh ratah gitu2 je. Bila makan takde cili ni rasa cam alahai...sungguh sedih. Penah skali tu gi makan kat kedai area2 rumah ni...aku ckp nak tomyam merah yg pedas tu..skali dia bawak tomyam putih...ada rasa manis2 lak tu..hohohooo..meleleh ok airmata aku. Rasa cam sedih sangat time tu.

Tapi bila tiba waktu makan kuih...pilihan aku kuih yg manis2. Kuih bom, seri muka, kuih ketayap

Kuih jenis yg berinti camnilah...

Tapi tadi Mr. Kay telah belikan ni tuk aku. Aku taknak kuih ni walopun rasa dia manis. Ngengadakah aku??

3 comments:

Filla ~ Kasih Aleeya said...

heheh.. selera kampung ler plak ko nie!!! hahah.. eh tekak aku pon lately suke kuih manis!!! dulu aku mana nak lepat2 pisang, kuih koci.. now peberet okeh!!!!

eynda said...

Selalu kalau peknen memang selera kita bertentangan.... :-)

sayangsayangibu said...

nest, agak eh peknen lelaki memang g2 kot?
masa akak peknen si ariq nak makan yg podeh yo, tak lalu kalau tak podeh,benda yg tak makan masa tak peknen, benda tulah yang diinginkan masa peknen..pembawakan.....