My Ex-Loopian

Event: Ex-Loopian (Batch 92-96 Get Together)
Venue: Dataran Senawang
Date: 28/05/2010

*******************************************************

We are the old generation...keep on using our old skul name. Hohoho. Abih dah sah2 dalam sijil berhenti sekolah tulis nama skolah Sek. Men. Jalan Loop. Takkan nak guna nama sekolah yang baru... Sek. Men. Bukit Mewah..

Cam tak sangka..dah nearly 14 years kitorang abis blaja kat skolah menengah. Rasa cam muda je auwww. Gathering ni sebenarnya si Dass yang beriya2 nak buat. Kebetulan dia balik Malaysia sempena Wesak Day...so demi memenuhi hajat kawan yang jauh..kita turutlah kehendak dia.

Last2 tukang plan a.k.a pakcik mastermind tak buleh attend. Dia kene gi outstation. Si Nyonya lak tetiba insaf ikut mak dia gi semayang kat tokong. Yang lain-lain tu cam bubbles...gone with the wind gitu.
Ni jelah yang ada. From left: Ina (hari2 aku jumpa dia kat ofis...mak muak), Ana, Dass & Cikgu Norezal.

The girls...opps ladies

Silau aku tengok org kat blakang aku tu hohooho

Norezal: Perubahan ketara kat dia...he is so talkative now. Dulu cam nak ckp pun takut2, segan2, malu2...maybe sebab dia dah kawin kot. Dah xde segan2 ngan "awek2 cam kitorang" ni. Dia cikgu Add Maths kat Sekolah Sains Seremban.

Dass: Ada interesting story pasal dia..tp demi menjaga "sesuatu", takyahlah aku tulis kat sini. Whatever it is...i'm proud of you my fren.

Ana: Ni pun kategori kawan yg agak muak gaklah aku jumpa. Lepas abih blaja kat U..kitorang jadi housemate lak time keje. Sampailah aku kawin.. she's now working in one of the MNC kat KL.

Ina: Ni lagilah muak...nak muntah ijau dah. Dia ni makcik account kat ofis aku skrg ni

Aku: Aku adalah aku. Hehheheh

These are actually circle of frenz yang agak menjadi. Most of my classmates, skulmates ....kebanyakkannya adalah tidak menjadi. Jadi..sebab tu aku bangga bila ada classmate aku yang jadi doctor, jadi cikgu subjek2 marveles, jadi accountant, jadi engineer.

***********************************
Apa penutup aku nak letak ni??? No idea lak tetiba

3 comments:

chekna said...

bestnya jumpa kawan2 lama... gambar anak dara ko kat atas tu pun dah tukar ye.. semakin terserlah keanak daraannya tuh...

manisz said...

aku pun bangga dengan ko jugak sal ko seorang multitasking secretary merangkap boss kecik di office..

kan? :-)

sheila said...

ina,
tulah..member yg dah berbelas tahun tak jumpa...tulah untungnya ada FB ni kan

gamba anak dara aku tu gamba paksaan tu..sib baik cam cantik gaklah hasilnya

sham,
hahahhahha..banyaklah ko bos kecik..aku ni bibik paling besar kat ofis ko tak tau