My Water Moments

Target aku nak beli kamera. Tapi nak beli kamera apa? Aku nak something yang "worth-buying", will last long, easy to operate and in other word.. user friendly.

Bukan aja nak yang berkualiti tapi aku nak jugak yang tak mahal and now i'm really into this Sony TX5. "World’s Slimmest Water-proof Camera’ which worth only RM1,499.00. Murahkan? Not only waterproof pada kedalaman 3m bagi tempoh 60 minit tapi kamera ni jugak shockproof, dustproof and freeze-proof.

It comes in 5 different colours and the red one really drive me crazy

Hand-Held Twilight and Anti-Motion Blur
Apa itu?
Maksudnya bila kita setkan kamera kita ke "Hand-held Twilight Mode", kita boleh snap gambar yang lebih sharp dan "clean" diwaktu malam walaupun tanpa menggunakan tripod. Bila kita set ke Mode ni jugak kita boleh capture 6 imej sekaligus dan kemudiannya kesemua 6 imej tu akan disatukan tanpa perlu flash, dalam keadaan cahaya yang suram dan kualiti gambarnya...tidak dapat dinafikan lagi.

Gambar lebih jelas, sharp, clear. Good isn't it?

Kamera ni jugak boleh disetkan untuk ambil 10 gambar dalam masa satu saat. Contoh macam gambar kat atas ni. Sebab kadang-kadang kalau kita nak ambil gambar anak...budak2 ni bukan boleh duduk diam pun...so bila guna mode ini...sangat senang untuk nak capture the best moment.


HD MP4 Movie Mode
Kamera ni bila disetkan pada movie mode, boleh shoot movie pada 1280 x 720 dan sangat format ni sangat perfect untuk PC. Kita boleh menghasilkan fail "movie" yang berkualiti tinggi yang boleh dialihkan ke PC dan kemudiannya diupload ke Photobucket atau YouTube dengan mudah.


3" Wide Clear Photo LCD Plus Touch Screen
LCD Screen yang besar. Sangat puas hati ok and it is touch screen somemore. With just a touch with your finger you can scroll up, down, left and right.


This picture was captured using my Sony Ericsson W810i handphone. I can't get closer to them, worried if the splash of water will damage my phone. Just imagine how nice the picture will be if I capture with Sony TX5.

Daddy and daughter time. Mummy has to stay far from pool and capture the moment just to make sure the phone camera is safe.

No comments: