Home Sweet Home

HOME SWEET HOME orang putih kata

RUMAHKU SYURGAKU orang melayu kata

Sesungguhnya...aku rindu gila kat rumah aku. Rumah yang keluasannya cuma 895 sq. ft. Rumah yang aku takyah jalan jejauh semata2 nak gi minum air, nak gi shi-shi, nak gi mandi.

Aku jugak rindu kat kapal kayu yang ada kat rumah tu. Aku pun taktau apa yang ada kat kapal tu... aku cam terbayang2 je. Aku slalu pandang kapal tu kalo aku boring, kalo aku taktau nak buat apa, kalo aku gado2 manja ngan Mr. Kay.

Ishhhh..takkan rindu rumah & kapal je... aku rindu banget dong sama bapak anak2 aku ni. Memanglah setiap 2 hari sekali dia balik Seremban..tapi aku nak tengok muka dia hari2. Aku nak ada bau2 dia hari2...baru beshhhhh

Nilah kapal yang aku rindu tu. Kapal ni Mr. Kay hadiahkan early last year. Thank you sayang
Gambar ni aku amik time umur kyra 6 bulan lebih.

TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII....

Mr. Kay kata aku cuma boleh balik umah
==> lepas dia kemas rumah yang dah jadi tongkang pecah itu.
==> lepas dia panggil plumber utk repair bilik air...apalah yang tersumbat sampai slalu sangat jadi swimming pool bilik air tu.
==> lepas aku kene urut lagi skali. Makcik urut yang aritu tu cam x best je. Serious sangat tidak best urutan dia.

Ohhhhhhhhhhhhhhh..cepatlah selesai semuanya. Aku tak sabar nak jejakkan kaki kat rumah shomelku...

4 comments:

mummy_ayu said...

ye la..mana mana pegi pun, umah sendiri gak best kan..

chekna said...

kecik/bersepah manapun rumah kite, rumah sendiri jugak terbest kan...

sheila said...

ayu & ina,
betul tu..sbb kat rumah sendiri kitalah bos..kitalah org gaji..kitalah sgalanya

eynda said...

Sebab tu la bila bersalinkan hannah eynda buat keputusan berpantang kat rumah sendiri...hati tenang sebab hubby hari2 depan mata tapi lepas dia balik keje la kekekek....usung MIL & mama datang teman selama berpantang :-p Dah merasa berpantang kat kampung masa bersalinkan adam...jauh kedah - KL, hubby berulang setiap minggu balik kedah tengok eynda & anak..kesian...