Khilfi - 1 month

Jap je dah sebulan dak kecik ni. Dalam kejap tak kejap mata aku pun dah jadi ala2 zombie gaklah... mak tiru ayat buk fillanie. Khilfi ni bila siang asal minum susu je nak lelap mata...nak kuyu2 mata..tapi start kul 11 malam je...aku lak jadi nightmare. Kengkadang tu dia berjaga sampai kul 2-3 pagi. Geram tau

Last friday since baby dah ngam2 sebulan, bawaklah dia gi check up & cucuk. Bila baby dah sebulan maknanya I have about 2 weeks to finish my 44 days confinement regime. Regime pantang aku xlah strict sangat..... pantang santai namanya.

Progress Khilfi

Berat: 4.2kg (lahir 3kg)
Tinggi: 53.5cm (lahir 49cm)
Ukur Lilit Kepala: 38 (lahir 33cm)

Ini bukan anak sami India ok. Ini anak mak. Dia tengah selsema sebab most of the kids yang Muma jaga sume tengah selsema. Kesian ok. So ditenyehlah kunyit kat idong. Yang putih2 tu plak..calamine lotion. Gila banyak ruam kat muka dia.

Berjaya loloskan tangan dari bedung. Suka tau dia ni nangis buat muka cembeng camni

Nama pun lelaki. Kuat mana ko bedung skali pun dia tetap berjaya kuarkan tangan dia

5 comments:

mummy_ayu said...

baby suka tido tangan cam tu kan...chumels je tengok...

sayangsayangibu said...

sangat comell....
hidung pacak tu...

chekna said...

aku dulu dah bedung, siap ikat lagi.. bukan main cantik lagi aku lilit, pun bleh lepas gak tuh... biasalah.. kata baby boy, haruslah lasak kan...

sheila said...

ayu,
baby tido mcm mana gaya pun tetap comel..heheh

kak jaja,
pacak ko?? omak abah eh pesek

ina,
tapi aku rasa kyra lagi lasak pada adik dia ni..kyra dulu mama aku ikat tang tangan & kaki tu pun leh lepas gak

azli said...

jom masak2 kt blog saya