Laki aku Laki kau jugak ke?

Ini adalah comment yang aku dapat dari entry Pengalaman Bersalin aku

aku.wanita
13 July, 2010 11:46

kalau aku, aku try je normal. Selagi boleh buat apa nak bazir-bazir duit suami kau. Tahan jelah sikit sakit tu, itulah gunanya jadi perempuan

**********************************

Aku confuse jap ngan manusia ni. Nama diletak sebagai aku.wanita tapi dimanakah naluri wanita kau?

Memanglah sume orang kalo buleh nak bersalin normal. Sume orang nak rasa sakit bersalin, walopun sakit tapi kenikmatan sebagai ibu terasa. Tapi kalo ko dah tak buleh nak bersalin normal pastu keadaan agak risky untuk baby apalagi pilihan yang ko ada? Ko ingat sedap ke bersalin c-zer ni? Orang bersalin normal 6-7 hari dah buleh jalan laju...tapi orang yg c-zer ni????

Kalo ada pilihan bersalin ikut mulut ke, ikut telinga ke...memang aku buat pilihan yang itu.

Masalah problemnya kat sini....laki aku sikit pun x bising, tak mengeluh untuk nak keluarkan duit dia. Memang awal-awal dia suruh buat c-zer sebab risaukan keadaan baby ngan aku, yang ko sibuk2 tu napa? Apakah kita tengah kongsi laki yang sama? Apakah duit laki aku duit ko jugak? Setau aku laki aku ada je tido kat sebelah aku tiap-tiap malam kecuali kalo dia outstation atas urusan kerja.

Takpelah cik puan aku.wanita....aku bajet ko tengah mengalami sindrom PMS ataupun nak menopos....jadi aku maafkanlah ko

PS: Lain kali kalo nak kasi komen yang pedas2, yang sinis2 camni...letaklah link blog ko skali..tak pun nama betul ke.... tak mainlah jenis baling batu sembunyi tangan

8 comments:

jelangkung said...

alaa nest..biaser la tu...org xkan tau aper prob kiter time nk deliver ker aper ker....sbb dorg xder xperience cam kiter ader....

dorg jelesla tu...sbb laki dorg x cukup duit nk byr utk czar kot..hhahahhahha

k'eja said...

nest
abaikan ajo,
mungkin juga yg nulis tu lelaki
atau yg nulis tu memang tak boleh beranak

abaikan ajolah.....

mummy_ayu said...

ah ah sheila..pedulik kan je...sabar ek...

e_ja said...

haha..kes jeles lah nih sheila..dia dulu meraung nk beranak secara belah perut tp tak merasa kot..kena gak teran cara normal..kdg2 kan sheila, manusia cmnilah..dia akan pusing blk buat kenyataan bela diri dgn cuba menghentam org lain bila sbnrnya dia nak kan benda tu tp dia tak dpt..huhuh..

babyluv_ayang said...

aper ler kes pompuan ni, dik..suka lar sebuk hal org lain...ignore jer lah, dik...buang masa jerk..

chekna said...

sabar shiela.. perasan gak comment tu smlm.. ignore je.. peduli hape kite nak bersalin normal ke czer ke, nak g private ke hosp gomen ke.. pandai2 la kite nak budget kan...

Sumijelly said...

ala..biarkan..
ingt nak bersalin nie kita leh pilih2 ker??
sumi pun bersyukur dpt meras anormal..
kalu dh dalam kandungan x leh bersalin normal nak wat cam ner??
itu sumer kuasa ALLAH SWT tau..
jgn kita perlekehkan kehendaknya...

Biarkan, janjji kita yg merasa..

Sumijelly.com

Ms Jade said...

nox....ish aku pun buat c-zer. dah megat suruh aku nak je.

ikut masing masing punya kehendak la kan? suka hati la kan? anak kita, diri kita, laki kita, keluarga kita yang paling penting sekali? DUIT KITA!

p/s: keluar ikut telinga? hehehheh NGERI BANYAK TU! koyak telinga aku! karang bunyi serombong KAPAL kat port klang pun boleh dengar walau pun aku kat SHAH ALAM hehehehehehehehehehheh