Pantang Food

, Apa ko ingat western food, chinese food, indian food, italian food je yang sedap? Ni mak tengah layan makan "Pantang Food"....

Ni lauk masa kat spital. Selalu aku order Ginger Steam Chicken... sedap. Tapi yang ni Steam Fish TeoChew Style...blasah yolah

Ni lauk yang mama masakkan. Ikan yu black pepper ngan bawang putih yang banyak gilo. Gambar adalah terbalik...aku sendiri pun sakit pala tgk gamba ni hehehhe

Ni pulak sup lobak putih

Pati ikan haruan...nak rasa dia jadi cam sedap sikit...sedap sikit jelahkan... rendamkan dalam air panas biar dia suam2. Kalo minum sejuk2 rasa dia mmglah cam shial sikit

Disebabkan aku c-zer..lom buleh makan jamu lagi. Makanya ni jelah ubat2 yg aku telan. Sangat tak mencabar ok ubat ni..manis rasanya.

Lain-lain lauk yang mama dah masak setakat ni
  • Sup Ikan Haruan
  • Ikan Bilis Belado eh silap Lada Hitam
  • Bawang Putih Goreng...kene makan sebijik2 camtu
  • Ikan Tenggiri Kicap
  • Daun Murunggay goreng

7 comments:

Aida Alias said...

akak biasanya yg tak boleh telan adalah sup lobak putih.. ntah nape.. tekak tolak terus benda tu..

manisz said...

wah.. kira ok lah tu hspital ko duk tu ada menu2 mcm tuh..

weih.. tang kene mkn sebijik2 bawang putih goreng tuhhh.. mak tak sanggup rasanyaaaa apatah lagik membayangkan ko gigit2 bawang putih tuh.. erkkkk..

selamat berpantang eh! moga ko akan slim mlim pas nieh.

chekna said...

walopun makanan dlm pantang, still nampak sedap ikan blackpepper tu..

sayangsayangibu said...

sayang
sodap makan menu tu
menu sihatt...... ;p

mummy_ayu said...

bab makanan ok dah..tapi bab pati ikan haruan tu..adoi..terasa rasa lagi lat tekak..ish...apa pun layankan je..nak baik punya pasal kan..

sayangsayangibu said...

sup lobak putih tu sodap..akak suko.. ;o

Sumijelly said...

emm..sumi masa bedah dulu minum air pati ikan haruan tu..selama seminggu...
telan terus..hik3...tp ok jer..x rasa apa2..
mungkin tekak leh bedal kot..hahaha

Sumijelly.com