21 sudah

Pejam celik pejam celik...kejap je dah 21 bulan anak aku.  3 bulan lagi dah 2 tahun.... 21 tahun lagi dah boleh bermenantu ahakssss. 

Makin banyak umo makin banyak perangai dia.


Sangat suka melawa. Kalo dia xnak pakai hair clip..tanya dia "kiya nak cantik tak?"...laju je dia pakai..tak usik2 dah


Prangai baru dia..asal bangun tido je suruh kita bukak tv.  Asal masuk rumah je suruh kita bukak tv.  Dia ckp "kak uvi"


Sume mende dia nak pakai.  Ni dia nak pakai suar adik.  Kengkadang panties aku, bra aku pun dia sebat gak buat jalan keliling umah.  Konon cantiklah sangat bila pakai tu


Suka main rambut orang.  Tapi serius sangat best bila dia usik rambut ni.  Lagi best kalo dia garu blakang badan pakai sikat.  Tu sebab bila malam aku lagi cepat tido dari dia.  Sebab bila kita dah baring je sebelah dia..dia mesti tepuk2 kita sambil ckp "do do"

Mulut ni biasanya kuar kalo dia mintak something tapi kita buat bodo je...sepanjang2 moncong kuar

Lagi..............

Bila aku mintak tolong....suka nau cakap 'Adoiii' kengkadang ckp adoi sambil tepuk kepala

Pastu kengkadang bila dah byk sgt suruh dia..dia berdecit ok. Kecik2 dah pandai

Kat rumah akak babysitter tu dia jadi supervisor.  Masuk je umah akak tu abis sume orang dia suruh tido... besar nanti kalo jadi pengawas skolah sesuai sangatlah tu

Sungguh dia tak suka org yang jarang2 dia nampak pegang adik dia...laju je dia tepuk tangan sambil ckp "come come come".  Konon nak dokong adik dia ... takmo kasi org tu pegang

Kalo tumpahkan air ke susu ke, dia dah pandai cari kain utk lap.  Dia tau ammi dia jadi monster bila marah hehehehe


Pantang nampak ammi abah berbaju kat dalam rumah (tu tandanya abah jarang pakai baju heheh)..dia dah standby kat tepi pintu.  Jadi cara nak bagi abah kuar dengan selamat... aku kene ajak dia masukkan kain dalam bakul ke... ajak dia gi dapo ke.  Atau paling senang...kasi je dia vivit.  Vivit adalah vitagen

Dia lasak sket...cam boy.  Sampai doctor kat klinik pun leh ckp "demam kuat pun still active"

Dah pandai takut kat gelap.  Ni sume angkara banyak sangat cita hantu time raya aritu.  Tengok dia baik punya layan ingatkan dia ok je...rupanya lepas tu ada pulak efek.


*** Kyra tengah demam skrg ni... dah 5-6 hari jugaklah.  Demam lepas kul 4-5 petang.  Doc suruh makan ubat demam lagi...kalo still demam baik demam baik...kene bwk gi cek darah plak

1 comment:

liea said...

kakak dh besa....
makin besa makin byk belaja ye ammi...