Adil itu Perlu

Bila dah ada anak-anak... aku kene fair.  Being fair is not easy for a mother or anyone else.  Betulkan???



So, sebab masa Kyra baby I bought her kasut yang cute itu...untuk Khilfi pun haruslah ada.  Takkan nak recycle guna kakak punya.  Takat share baju tu takpe lagi...baju tido Kyra yang kale pink2 pun aku blasah bagi adik pakai.  Ala pakai time tido je pun. Tapi takkan nak share kasut riben2 pulak.  Anak ammi yang kecik ni boboy.

Makanya... untuk adik kita kasi jugak sepasang kasut.


Yang atas kasut adik...yang bawah kasut kakak yang sekarang ni dah dimasukkan cun-cun dalam kotak.  Agak2 lepas ni kalo ada rezki untuk ber'anak' kecik lagi...kita recycle kasut2 ni.  Kalo takde rezki aku sedekahkan jelah kasut ni... lagipun bukan mahal pun aku beli...RM19.90 jek

3 comments:

chekna said...

amboi, bukan main cun kasut raya dia ye... raya pun setaun skali, ok pe beli kasut camtu...

Aida Alias said...

betul.. adil mmg sgt2 perlu.. bila anak2 dah besar lagi la kena adil dan diadili selalu. cam akak anak 3 beli beskal pun kena 3 juga.. semua serba tiga lerr..

sheila said...

ina,
bli kasut murah2 je.. sbb tau utk budak2 ni mmg stok pakai kejap je kan

kak aida,
tulah tu..risau anak2 cam jeles menjeles...cam sy dulu heheh