Masak

Aku x pandai masak.  Masak bulan ni 3 bulan lagi aku dah lupa step..especially dish yang jarang2 dimasak.

Tapi aku cuba gaklah masak apa yg Mr. Kay nak makan.  Lauk Mr. Kay bukannya susah..janji pedas2..dia layan aje.

Dish yang menang carta request Mr. Kay is MIHUN SUP.  Bulan posa aritu, asal tanya je nak makan apa..mesti jwb nak makan mihun sup.  Aku no hal makan mihun sup ni..msalah problemnya kalo berbuka makan mihun sup, time sahur nak makan mende???

Jadi adalah senang kalo masak jenis yg lauk2 ni...so sahur time reheat je dlm microwave.


Daging Goreng Kunyit terlebih masin.



Mihun Goreng Singapore Style.  Credit to Kak Hanieliza.  Tak sia2 ok aku beli buku dia kat MPH book fair aritu.  Buka makan mihun goreng...time sahur kita pekena nasi kandaq satu.



Donut yang cantik dimata aku.  Tapi bukan aku yg buat....ni org Dunkin Donut yg buat.  Aku beli je buat makan kat ofis masa bulan posa aritu.

2 comments:

liea said...

hoho...stetment yg suci murni...."buat mkn kt opis masa bulan puasa aritu..." wakakaka

manisz said...

weihh.. giler besarrr jer aku nmpak donut nieee.. mcm kan besar meja aku rasa..