Khilfi Demam

Mr. Kay gi Bali masa Deepavali aritu...and time tu jugaklah Khilfi kene demama panas, Kyra kena cirit birit, aku kena demam + cirit birit (ni kire amik pakej anak2).

Dahlah aku ni bila demam jenis x larat nak bangun...pastu Khilfi lak spesis cam ammi dia gaklah...merengek x henti.... baring x senang...dokong x senang.  Pergghhhhh migrain mak. 

Demam dia mmg gila panas.  1 1/2 jam lepas makan ubat temperature still 38 deg.  Dalam pada aku pun mamai aku usung gaklah gi clinic (credit to my BIL sbb tolong jemput aku..and credit to my niece Alya sbb teman Ammi gi clinic pegang beg)
Ni keesokkannya...demam still x kebah.  Mama lumurlah pala dia ngan asam jawa...pastu badan kasi bungkus ngan tuala basah.  Aku xleh tengok ok...sedih.


Baju pun dah pakai yg kale pink je nih...stok baju pendek sume dah abis...pakailah baju mana yg ada kat rumah mama.  Time ni dia dah buleh senyum sbb cam dah cooldown sikit temperature dia

Tiba time malam...hazabbbbb.  Takmo tido atas katil.  Dia nak tido kat tetek ammi dia gak.  Suruh isap nenen masa baby takmo..melalak cam kene dera.  Skrg baru nak rasa kehangatan tetek ammi ye ... hahahhaha

Hari ke-3 or ke-4 demam.  Gila lama nak kebah demam dia ni.  Tapi walaupon berbungkus anak ammi tetap leh senyum.... luv u sayang.

Berat masa 30/10/2010 - 5.82kg. 
Demam ... timbang on 4/11/2010 - cuma 5.25kg..

Anak aku ni dahlah spesis baby kecik...kene demam camni langsung ilang beratnya.
Tapi syukur skrg ni dah ok..cuma dah 3 kali bawak dia gi sedut gas...

Hopefully lepas ni oklah keadaaan paru2 dia.

4 comments:

mummy_ayu said...

ala siannya...get well soon yer dear!!

sheila said...

kite tinggal batuk2 manje je ni aunty ayu

babyluv_ayang said...

alah shiannyer baby boy ni..takper...nanti dah elok boleh tambah lagik berat tu...kita sedut berat ammi yek...hehheeh...

sheila said...

amboi kak fara....terasa ai tau hahahhaha