aku makcik bibik

Ini cerita last friday…tapi sebab aku rajin makanya this friday baru aku masuk dlm blog.

 

Aku plan nak cuti sebenarnya last friday.  Nak gi buat facial, nak gi shopping sorang2.

 

Tapi kul 5.30 pagi.. kak su (babysitter anak2) texted me.

“Slm sila maaf x dpt jga budak arini.  Ksu demam.”

Bukan “sila” maaf…tapi Kak Su mmg panggil aku sila instead of Sheila.  Kak Su ni orang jawa…opppsss aku tak kondem jawa tapi itu hakikatnya.  Aku dah perati kebanyakkan orang yang berdarah jawa agak susah bila nak sebut mende yg ada SH ni.. contoh paling ketara adalah MAMA KU…. hahahha..sorilah mama.  Ex-ofismate aku pun ada sorang tu panggil aku sila gak..dia pun wong jowo gak.  Tapi aku bangga dilahirkan sebagai jawa yang dicampur2 ni.

 

Jadi..disebabkan misi memanjakan diri dan misi mengeringkan poket aku gagal…aku duduklah kat rumah bersama anak2 terchenta.  Bila dah duduk rumah takkan nak berlapar plak kan…masaklah apa2 yg patut.

26112010208

Sambal Sotong (sudah hampir pandai masak sotong)

26112010207

Sawi Goreng Bercendawan

Sawi adalah agak kecut sebab dah berusia lebih 7 hari

 

26112010209

Daging Goreng Kunyit faveret Mr. Kay

Last but not least..adalah sup soon yg tak perlulah disnap gambarnya…

4 comments:

manisz said...

La, nnti bila weekend, lau aku dgn Iedah ada time kitaorg g KL g umah ko.. yerk.. skang ni aku dgn dia sgt bz.. pastu next year aku akan insyaAllah start duk serumah dgn dia.. wah tak sangka duk seruma smula.. :-)

Anonymous said...

Hei blog yang sangat bagus! Man .. Indah .. Amazing .. Saya akan bookmark blog anda dan mengambil feed juga ...

Ms Jade said...

hehehhe!!! babe nenek saudara aku
cucu dia nama sheila tapi dia sebut sila! hehehehhehehehe

sheila said...

sham,
most welcome

anon,
thanks

nyiah,
nenek sedara ko tu jowo gak ke???