aquaria klcc

 

Awal Muharram 1432H (7 Dec 2010)

Bila cuti2 camni…pastu x balik Seremban mulalah otak aku ni ligat pikir nak gi mana.  Kebetulan Mr. Kay ada belah siang..so ..why don’t we go to Aquaria.  Kyra suka tgk fish.. (ammi pun lebih kurang gak)

 

Harga ticket adalah

RM35 (for adult with MyKad) / RM45 (for non citizen)

RM25 (for kid with MyKad) / RM35 (for non citizen)

Kids adalah umur 3 ke atas.

Veteran (60years ke atas) RM 25

(harga2 ini utk Aquaria sahaja…. Aquazone lain lak harganya)

Harga parking adalah RM8 hengget sekali masuk.  Tapi bukan kat dlm building KL Convention Centre ni…parking kat open area opposite Impiana Hotel tu.  Jalan dekat je

07122010303

kat entrance.  Tgh tunggu pukul 4 sebab itu adalah waktu dorang feed piranhas.  Tapi cam biasa2 je aku tgk pirana tu makan… x ganas cam dlm tv pong

07122010304

kene snap gamba sendiri sebab abah dah hilang

0712201030607122010307

sangat gediklah anak dara ammi ni

07122010308

Elephantnose Fish.  Ikan ni mcm ada hidong..cam tapir pun ada gak aku tgk..kecik je ikan ni

07122010310

Nak amik gamba ngan turtle sebenarnya…tapi anak dara tu takutlah pulak

0712201031507122010317

kami berada di “pulau”

07122010311

ni water rat yang gile punye besar.  Just imagine tikus sebesar bapak kucing masuk dlm lemari pinggan mangkuk kat rumah korang…erwwwwwwww..serammmm

07122010322

ni spesis shark gak nih

07122010323

Tgk live..cam gerun ok gigi dia tu

07122010324

Menakutkan ok bila shark tu seiring sejalan seberenang kat sebelah.  Terbayang kalo tiba2 cermin tu pecah…sah sah aku dulu kene ngap

07122010325

Dia takut sebab shark yg besar tu baiknye kat sebelah.  Adalah dalam 3 minit gak shark tu beriringan ngan kitorang ni

 

07122010326

dak tecit motak2 ni pun sibuk pandang atas..pandang tepi

07122010327

ikan pari

0712201033107122010332071220103330712201033407122010338071220103390712201034007122010342

sea horse.  dulu aku ingat seahorse adalah binatang yang besar.  kocik yo kosan eh

07122010343

dak motak tertewas di kawasan yang agak empuk hahahha

 

Kesimpulan

Saya sangat suka pegi Aquaria ni… rasa cam nak pegi lagi.  Lepas ni kalo gi nak amik pakej Aquaria + Aquazone tu… harga lebih kurang 68++

4 comments:

mummy_ayu said...

pernah gie sekali je time Ian kecik.nak gie lagi bawak Iris lak, tapi tak tau la bila...

chekna @ mama ziyad said...

amboi.. bestnya kyra tengok ikan.. aku dulu pegi 4/5 tahun lepas bawak anak2 buah.. ingat nak bawak gak ziyad g sini, xtau bila.. apa beza aquaria & aquazone tu??

Ms Jade said...

nox

betul betul betul dalam banyak banyak benda dalam aquaria tu aku pun teruja tengok SEAHORSE! ingatkan besar mcm horse hahahahh RUPANYA MAK AIHHHHH KECIK MACAM JARI KITA JE HA!

p/s: paling aku suka ada ikan yang lagi besar dari aku maknanya aku tak lah besar sangat hehehhehehehe

sheila said...

ayu,
u shud bring both of them now...sure dorang excited

ina,
apalah mama ni... apa bezanya aku pun xsure sgt..tp yg pasti kat aquazone tu ada fish therapy...

nyiah,
body ko tak besar nox...sesedap rasa gitu...yummy yummy